Србија

Један од функционера у фирми која ће радити приватизацију Телекома био је министар у влади Тонија Блера!

Сарадња Владе Србије и Тонија Блера цвета. Један од функционера у фирми која ће радити приватизацију Телекома био је министар у влади бившег британског премијера.

Блиска сарадња Србије и Блера почела је половином 2013. године, с временом је добијала на интензитету ангажовањем Блерових људи у подучавању српских функционера, а сада се имена сарадника бившег британског премијера појављују и када је реч о продаји српских компанија.

Наиме, Питер Манделсон, некадашњи министар у Блеровој влади, високи је функционер француског „Лазарда“, једине компаније која се пријавила на конкурс за приватизационог саветника за продају Телекома Србије. Он се, ипак, како сазнајемо, неће директно бавити продајом ове телекомуникационе компаније.
Овај бивши челник Нових лабуриста човек је од поверења Тонија Блера. У парламент Велике Британије дошао је 1997. године, за Блера је радио као министар без портфеља, а три године био је ангажован и као секретар за трговину и индустрију. Значајан уговор овом некадашњем лабуристичком министру Србија је нудила и пре годину и по дана. Тада му је понуђено да саветује српског премијера у пословима придруживања ЕУ. Посао је одбио због презаузетости, али је Вучић за њега, ипак, имао само речи хвале.

– Он је један од најбистријих људи које сам икада упознао. Најбољи мотиватор којег сам видео у животу. Неки људи би рекли да је мрачан, али он је веома јака, непобедива личност, не можете да га уплашите, врло је утицајан и заиста може да буде ефикасан – рекао је Вучић у јуну прошле године наводећи и да је Тони Блер као саветник „сувише скуп“.

Подсетимо, један од запослених у „Тонy Блаир Ассоциатес“ ускоро ће и директно одговарати премијеру Вучићу. Он ће се, како је „Блиц“ недавно писао, бринути о ефикасности рада на свим капиталним пројектима у Србији и бити на челу централног „деливери јунита“. Његов задатак биће да помогне да се ефикасније организују и реализују послови које је планирала Влада.

У Влади Србије претходно је био и Блеров медијски експерт Аластер Кембел, који је одржао предавање службеницима задуженим за односе са јавношћу. Тада је најавио и да ће у Владу Србије ускоро стићи тим стручњака британске владе који ће држати обуку о комуникацијама у процесу придружења ЕУ. По одласку из Србије, на свом блогу је објавио да је био „фасциниран“ током посете.

Он продаје Телеком

Божидар Ђелић, извршни директор у „Лазарду“, каже да неће радити на приватизацији Телекома. „Ако „Лазард“ добије посао, то ће радити наш тим за телекомуникације на челу са Винсентом ле Страдиком. Ја ћу са својим тимом бити ангажован на реструктурирању украјинског дуга који износи 23 милијарде евра. Радили смо и са Сиризом“, изјавио је Ђелић за „Блиц“.

Српске везе

Кадар компаније „Тонy Блаир Ассоциатес“ биће на челу „деливери јунита“

Питер Манделсон, бивши Блеров министар, високи је функционер „Лазарда“, саветника за Телеком

Блеров медијски експерт Аластер Кембел одржао је предавање ПР-овима у Влади Србије

Половином 2013. Вучић је Питеру Манделсону понудио посао саветника јер је Блер био прескуп

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Nece bog dati nista kao i dosad!!! Mi Srbi veliki vernici u boga a nadrljasmo ko niko kroz celu istoriju! A ovi kapitalisti zapadni koji veruju u novac zive ko bubreg u loju !!! I nikakav bog ne kaznjava sto iskoriscavaju druge!!! Nama samo nada i uteha ostala od boga!!!

  2. “Питер Манделсон, некадашњи министар у Блеровој влади, високи је функционер француског „Лазарда“, једине компаније која се пријавила на конкурс за приватизационог саветника за продају Телекома Србије.”

    Larard brothers su Jevrejska kompanija, to su oni koji nam piju krv (I celom svetu) sa njihovim preditornim “kapitalizmom”.

    ocigledno da on radi za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!