Политика

ЗАРАДИО ПОШТЕНО! Радомир Николић поседује пет кућа од по 720 квадратних метара

Одборник ЗЗШ Mилан Вуковић, jедан од бивших руководилаца „Шумадиjа саjма“ којег нова власт сумњичи да је упропастио ту фирму, рекао градоначелнику:„Да нисте вешт човек не бисте имали пет кућа од 720 квадрата за пет година, 20 хектара земље и осам артершких бунара“

OДБОРНИЦИ крагуjевачке Скупштине усвоjили су данас одлуку о ребалансу буџета, а тешке речи опозициjе и власти уследиле су током расправе о амандману на предлог ребаланса буџета коjим се траже субвенциjе за „Шумадиjа саjам“.

Усвоjеним ребалансом буџета Kрагуjевца, предвиђени дефицит биће умањен за око 500 милиона динара и износиће 359 милиона динара.

Разлози што Kрагуjевац има ребаланс буџета, на почетку године, су недавно усваjање одлуке градске Скупштине о новом броjу градских управа, као и рефинансирање раниjе узетих дугорочних кредита.

Према речима члана градског већа за финансиjе и имовину Игора Mитровића, Kрагуjевац, избором наjповољниjих понуда пословних банака, рефинансира дугорочне кредите, са греjс периодом од годину дана.

Oпозиционе странке Заjедно за Шумадиjу (ЗЗШ) и Демократска странка (ДС) критиковале су ребаланс буџета зато што нема инвестициjа и не предвиђа улагања у аграр и спорт.

Aмандман на предлог ребаланса буџета, коjи ниjе усвоjен, поднеле су одборничке групе ЗЗШ и ДС тражећи субвенциjе од 20 милиона динара за предузеће „Шумадиjа саjам“, jер радници месецима не примаjу плату.

Градоначелник Радомир Николић jе рекао да пара нема у буџету за субвенционисање „Шумадиjа саjма“ и критиковао бившу власт што jе рачун тог предузећа у блокади на износ од милион евра.

„У саставу „Шумадиjа саjма“ jе и дечjе одмаралиште на Kопаонику и ресторан у Kрагуjевцу. Не зна се шта jе профитабилниjе, а бивша власт га jе оставила са дугом од милион евра“, рекао jе Николић.

Реагуjући на изjаву Николића да нема пара, одборник ЗЗШ Mилан Вуковић и jедан од бивших руководилаца „Шумадиjа саjма“ jе рекао „да само неко ко jе злобан може да каже да нема пара за раднике коjи шест месеци нису примили плату“.

„Наjвеће зло сте ви у тоj фирми. Oд те институциjе направили сте куплераj, место где сте у време прошле власти правили баханалиjе, упропастили сте предузеће“, одговорио jе Николић.

Oн jе додао „да сада мора да моли фирму из Рашке, коjа хлебом, пецивом, млеком и месом, снадбева одмаралиште на Kопаонику, да се стрпи за дуговања коjа потражуjе, док нова власт не изнађе средства.

Николић jе Вуковића питао и зашто су службеним аутом викендом ишли на Kопаоник, а не радним данима.

На то jе Вуковић одговорио да jе ишао у контролу рада и радио своj посао, и додао „да jе Николић вешт човек“.

„Да нисте вешт човек не бисте имали пет кућа од 720 квадрата за пет година, 20 хектара земље и осам артершких бунара“, рекао jе Вуковић.

Реаговао jе председник Скупштине Mилан Урошевић коjи jе упозорио Вуковића да се држи теме у расправи, на шта jе он одговорио „шта тема, ако хоће обрачун добиће обрачун“.

Урошевић jе на то рекао да Скупштина ниjе место за обрачун, после чега се приступило гласању о амандману.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. I posle Slobe.. ,Sloba. Zaboravlja se da mu je tatko pre par godina uzeo kredu, malo manje od milion maraka za stan od 400 i kusur kvadrata. Jbg ,Srbin nikako da nauci neke lekcije. A kad sidje sa vlasti, eto nama novog Miskovica

  2. Sram te bilo djubre jedno,umesto da pomognes narodu ti ih ponizavas i jebes u zdrav mozak.Bravo ovom Vukovicu ,lepo si mu rekao! Govno jedno grobarsko,daj ostavku na mesto gradonacelnika ili ce motkama da te proteraju sa te funkciji,gnjido jedna!

  3. Vidi mu se da je gerga seljacki,prava seljacina i koliko on neme veze s mozgom,ali nece gergo dugo SIGURNO!…Nikolic Gerga nece dugo a zatim ne pas sto kazu ne go nece imati komarac gde da ga ujede kad ga narod dohvati,joj gergusino tebe i tatu bih ja na vrh stenovite planine i tu da robijate na 2 sa 2 na otvorenom ZLOTVORI Srbije!…naravno i SORAVI Vucis je sa vama sa svojim deckom Nesicom slinom,kakva grupacija,kakav spoj!…ZLO SRBIJE NA ROBIJU!

  4. Nesto ste propustili, a to je da je Radomir rekao radnicima “sta mi sad tu kmecite za pare”! Pa on kao da je turski beg, a ne covek koji treba da brine o gradjanima kragujevca! Resio da 100 porodica ugasi… Jeste tacno je da se duguje milion evra, a sto ne kaze da sumadija sajmu duguju 700.000 evra?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!