Србија

Немачки медији: Вучић жели да осигура још један пун мандат пре него што десетине хиљада људи остану без посла

Све досадашње анкете јасно предвиђају победу Српске напредне странке актуелног премијера Александра Вучића, пренео је немачки Радио Дојче веле (ДВ) анализу немачких медија о стању уочи ванредних парламентарних избора у Србији.

Једино је питање, како се наводи, да ли ће СНС придобити више или мање од половине бирача, којих је у Србији 6,7 милиона.

СНС има велику предност у односу на следећу по снази Социјалистичку партију Србије (СПС), партију насталу из бивше Комунистичке партије коју је преименовао “аутократа Слободан Милошевић”, политичар који је умро у притвору Међународног трибунала за ратне злочине у Хагу, истиче се у тексту.

Позивајући се на српске аналитичаре, у тексту се наводи да је Вучић изборе расписао јер жели да добије на времену како би спровео одавно обећане корените реформе,.

“Пре него што санира десетак пропалих великих државних фирми и десетине хиљада људи остану без посла, Вучић жели да осигура још један пун мандат”, преноси ДW и додаје да му је рачуница да ће се економија опоравити, те да ће грађани имати више новца у џепу, па за четири године нико више неће причати о болним отпуштањима.

Критичари, наводи даље ДВ, оптужују Вучића за гушење медијских слобода, за блокаду државних институција као и за мешање у рад правосуђа.

Ипак, упркос нетрпељивости према њему, тренутно не постоји озбиљна алтернатива Вучићу, а разлог је посвађана и поцепана опозиција, наводи се у анализи коју преноси ДВ.

“Бивши председник Србије Борис Тадић је најбољи пример за аутодеструкцију из егоистичких и нарцистичких мотива. Бивши председник некада моћне Демократске странке (ДС) је сталним свађама довео до тога да та партија постане потпуно безначајна”, наводи ДВ

Осим тога, указује се, садашња опозиција се највероватније сама довела у ову ситуацију.

“Наиме, време њене осмогодишње владавине, све до 2012, било је означено стално новим случајевима корупције великих размера и праксом лошег пословања. Велики број политичара из тог блока успео је на сумњив начин да дође до огромног богатства”, пише ДВ.

Тако се, наводи се даље, некадашњи студентски вођа Чедомир Јовановић, чија Либерална партија није више у парламенту, радо показује као добростојећи хедониста: Хели-скијање у Пакистану, одмор на острву џет-сета – на грчком Миконосу и то са импозантном пратњом, као и великодушни државни кредити за куповину једне прехрамбене фирме.

“У земљи са просечним платама од 360 евра то није баш популарно. Зато су велики делови становништава изгубили наду да ће се социјална, друштвена и економска ситуација ускоро поправити”, истиче се у анализи и указује да је у једној анкети, више од 70 одсто студената навело да ће после стицања дипломе потражити посао у иностранству.

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. PORUKA PRED IZBORE – SISTEM TE LAŽE: Poslušajte najnoviji hit BEOGRADSKOG SINDIKATA -a (VIDEO)
    Proslavljena rep grupa „Beogradski sindikat“ izbacila je najnoviji spot sa pesmom „Sistem te laže“.

    Među “zvedama“ spota su se našli brojni svetski lideri, predstavnici domaće vlasti i opozicije, a sama pesma je po svemu sudeći poruka glasačima za sledeće izbore.

    Pogledajte:
    https://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!