Европа

Немачка: Нови случај масовних сексуалних напада муслиманских миграната у Дармштаду

Полиција је у југозападном немачком граду Дармштаду ухапсила три Пакистанца осумњичена да су сексуално нападали жене на музичком фестивалу протеклог викенда, након што је 18 жена пријавило да су биле жртве таквих напада, саопштиле су данас локалне власти.

Жене, већином младе, тврде да их је група мушкараца окружила и почела да их додирује у суботу увече, на четвородневном фестивалу под отвореним небом у Дармштаду, а овај најновији инцидент подсетио је на низ сексуалних напада на жене у Новогодишњој ноћи у Келну, за које су окривљени странци, преносе агенције.

Полиција је саопштила да истражује да ли су починиоци, такође, опљачкали жене у најновијем нападу сексуалне врсте, наводи АФП.

АП преноси да је фестивалу присуствовало око 400.000 људи.

Тужбе су најпред поднеле три жене, што је довело до хапшења тројице мушкараца, пакистанских тражилаца азила старости између 28 и 31 године, а касније је сексуалне нападе на истом фестивалу пријавило још 15 жена.

Полиција је навела да трага за још двојицом или тројицом мушкараца и прецизирала да су “жене пријавиле како им се чини да су мушкарци из јужноазијског региона”.

Напади у Келни у Новогодишњој ноћи, које је починила група мушкараца претежено арапског и североафричког порекла, запањила је Немачку и појачала забринутост јавности због прилива више од милион миграната, већином тражилаца азила са Блиског истока, током прошле године.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!