Власници објеката срушених у Савамали: Вучићево застрашивање жртава државног криминала

0
(0)

Београд – Власници приватних предузећа Транспорт Перони и Искра, чије су објекте у Савамали багерима срушиле непознате особе с фантомкама током ноћи 25. априла, оцењују за Данас да су „срамотне и понижавајуће“ оптужбе премијера Србије Александра Вучића које је изнео гостујући на ТВ Пинк о њима. Они сматрају да је реч о „јавном и отвореном покушају застрашивања жртава државног криминала“, али и о „покушају њихове моралне дискредитације“.

Вучић је у интервјуу за ТВ Пинк изјавио да је погрешио када је рекао да су те срушене објекте држали криминалци, али да је „свакако реч о преварантима који су радили у личну корист, а против државе“.

– Срамотно је и понижавајуће шта је у гостовању на ТВ Пинк себи допустио председник техничке владе и уједно мандатар за састав нове Владе Републике Србије, а при томе величајући своје правничко знање и звање. Криминалци и преваранти су погрдне речи које се користе у уличном жаргону, али пошто смо овим речником прозвани од мандатара будуће Владе одговарамо да су криминалци и преваранти они који су донели одлуку да вандализмом и организованим криминалним актом у изборној ноћи реше „имовинско правне односе“ на једној катастарској парцели – каже за Данас Владимир Марковић, директор предузећа Транспорт Перони.

Истовремено, Душан Миљевић, власник предузећа Искра, каже за Данас да изјава премијера Србије да су власници срушених објеката у Херцеговачкој „преваранти који су радили у личну корист, а против државе“ довешће до даљег успона Србије на листи најјаднијих држава света угледног Цато Институте, на којој наша земља тренутно заузима високо 10. место.

– Ова изјава премијера је пре свега јавни и отворени покушај застрашивања жртава државног криминала, а потом и покушај њихове моралне дискредитације, што је утолико страшније јер стиже директно из уста премијера, отворено, са ТВ екрана. Премијер поистовећује државу са личношћу државног функционера и сматра да су приватна лица дужна да се покоравају жељама политичара. Државни функционери који крше закон су криминалци, чак хиљаду пута опаснији од најгорих приватних криминалаца јер су им поверене моћне полуге државне силе, сматра Миљевић.

– Рашчишћавање терена у Херцеговачкој улици у Савамали, где су маскирани људи у ноћи 25. априла порушили објекте, представља уклањање доказа и самим тим кривично дело, сматрају стручњаци за кривично право.

Београдски адвокат Никола Николић сматра да је реч о чистом акту државног насиља, који не може проћи некажњено, док адвокат Иван Бајазит наглашава да чишћење терена после бесправног рушења јесте кривично дело, као и само рушење и да није криминално дело, они то не би радили ноћу.

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нови напредни закон за скидање коже са леђа: Плаћаћемо порез на шупе, кокошињце, бунаре…

4.4 (14) Од Нове године плаћаћемо порез на подруме, шупе, бунаре, котларнице, базене, свињце, кокошињце, …

Ето друже Сороше Србија је добила и Роме за министре али су му на жалост већ прилепили надимак ВАЗЕЛИН

4.4 (8) Кандидат за министра грађевинарства Томислав Момировић изјавио је да му је велика част …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend