Политика

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

БЕОГРАД – У наставку конститутивне седнице посланици владајуће већине оспоравали су одлуку председавајућег Драгољуба Мићуновића да прекине седницу у петак због истека радног времена и да је закаже за први наредни радни дан.

Александар Мартиновић и Маја Гојковић су више пута спочитавали Мићуновићу да је стар и уморан и позивали га да “препусти вођење седнице некоме млађем”.

“Ако нисте у стању, не желите или не можете да председавате, постоји решење, Скупштина ће да кандидатује следећег по реду који је по годинама најстарији. Најстарији увек може да се пронађе, тако да СНС апелује на вас који сте тренутно председавајући, да седницу водите у складу са Пословником и да је не прекидате на своју руку”, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да “Мићуновић мора да има довољно разумевања да сви посланици, па и СНС, имају право да говоре, али и ако је та расправа мало тврђа”, јер је Скупштина политичко тело.

Драгољуб Мићуновић одговорио је да је прекид седнице у 20 часова био потпуно у складу са пословником, јер је радно време скупштине било до 18 часова, али је продужена до 20 и да би даљи продужетак рада био бесмислен јер је било пријављено још 35 говорника, не рачунајући реплике, тако да свакако не би било могуће завршити седницу у петак.

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

„Нема договора о начину када ће се прекиунути седница, нисмо се о томе договорили, нити је то предвиђено пословником“, рекао је Мићуновић.. 

Шеф посланика СРС Војислав Шешељ рекао је да се парламент захваљујући Мартиновићу враћа на ситуацију од петка, наводећи да је председавајући у складу са Пословником после 10 сати расправе њен наставак заказао за први термин у првом следећем радном дану.

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

“Његово је да води седницу, овде је проблем ваше журбе, не знам зашто вам се жури. Ако вам се жури зашто пре 20 дана нисте заказали седницу, и ако вам се жури зашто одговарате сваком посланику опозиције. Не можете да прећутите и да журите, то се међусобно искључује”, казао је Шешељ.

Ђорђе Вукадиновић: Напредњаци су у ова два дана демонстрирали бахатост, лаж, самовољу и увреде

Ако је неко повредио достојанство скупштине, онда су то посланици највеће посланичке групе, који су наметнули ову атмосферу хајдучке дружине, и који су током дискусије у петак и након прекида седнице најгрубље вређали председавајућег господина Мићуновића и представнике опозиције.

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

Не ради се ту о „мало жешћој размени политичких аргумената“ као што каже господин Мартиновић, него о бахатости, лажи, самовољи  и увредама које су он и његове страначке колеге демонстрирали у ова два дана, рекао је Вукадиновић.

Мићуновић: Маја Гојковић ме је у петак оптужила за државни удар, па сам чекао да ме ухапсе

Мићуновић је потом рекао да му је кандидаткиња за председника парламента у петак пришла са највећим увредама и оптужила га за државни удар, те да није излазио из куће чекајући да га ухапсе.

Гојковић му је рекла да “за разлику од њега поштује институцију парламента, колеге, кућно васпитање и да зато неће улазити са њим у неку другу полемику и неће рећи шта је он њој одговорио”. Гојковић је и у наредним јављањима наставила да се обрушава на Мићуновић. 

“Алексић: Маја Гојковић је мењала странке као чарапе и зато не можемо подржати њен избор”

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

„Маја Гојковић је мењала партије као чарапе и зато јој не можемо веровати и не можемо подржати њен избор“, изјавио је Мирослав Алексић из Народне странке Србије.

Славиша Ристић: Маја Гојковић грубо пркршила Устав и законе одбивши да распише локалне изборе на територији Косова и Метохије

Председница Маја Гојковић је вишу пута грубо кршила законе ове земље игноришући Устав. Директно је прекршен Члан 86 и 87 закона о локалној самоуправи који дефинишу њену обавезу да распише локалне изборе у општинама Лепосавић, Косовска Митровица и Зубин Поток, када су распуштене локалне самоуправе у овим општинама.

ЛУД И ЗБУЊЕН! Мају Гојковић треба кривично процесуирати због корупције и криминала а ви је постављате за председника Скупштине?!

Оно што замерамо кандидату је што није поступила по петицији грађана Косова и Метохије, да се локални избори распишу у свим општинама на Косову и Метохији.

Избори дефинишу надлежност скупштине и њеног председника, а њена функција је контролна улога над Владом. Она није ништа учинила да спречи владу да спроводи неуставни Бриселски споразум да спречи Владу да се одриче косова и метохије.

Кандидат за председника  је кршио устав и уместо да поштује своју обавезу, уместо да штити интересе РС, она је штитила интересе такозване „републике Косово“.

Било је речи о изборима на Косову и Метохији. То није била историјска изборна победа СНС-а, већ историјска изборна крађа СНС-а. 

Вукадиновић напредњацима: Брзо ће доћи дан када ћете цепати чланске карте СНС-а, као што сте некад цепали чланске карте ЈУЛ-а и ДС-а

„Владимир Ђукановић је лажни патриота, а вероватно и лажни Србин и сваки његов наступ је повреда достојанства народне Скупштине“, рекао је Ђорђе Вукадиновић након више  Ђукановићевих примитивних испада.

Он је такође поручио напредњацима да ће брзо доћи дан када ће цепати чланске карте СНС-а као што су некада цепали чланске карте ЈУЛ-а или ДС-а“

НСПМ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Криминалка – морално изрођени виши дегенерик и заиста заслужује да буде у врху ове наказне власти ! Не зна се шта је ружније, Мајина физичка видљивост или подмуклост те сатанске душе? ,,Капа за Милоша!” – идеална манекена за ове ружне, морално прљаве зле СНС накараде….

  2. velika greška je da se u narodnoj Skupštini dozvoljava da se daje mogućnost da neko odgovara na repliku , toga nema nigdje, zato i traju bezkonačno traje te sjednice gdje se čuju samo jedni te isti …. Mihailo Milošević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!