A ОД КУМА ФОТЕЉА! Томин син предао Крагујевац куму

A ОД КУМА ФОТЕЉА! Томин син предао Крагујевац куму

5
(2)

Томин син и званично више није градоначелник Крагујевца. Мотка – политика Радомир Николић је бивши, а новоизабрани градоначелник Крагујевца је његов кум Никола Дашић Луфтика из Српске напредне странке. Он је познат и по томе да је решењем о запослењу уцењивао једну чланицу СНС-а пред њеном мајком и сестром, а видео који то поткрепљује завршио је у јавности пред изборе.

Тако је у Крагујевцу настављена политика СНС, кључеви града из срца Шумадије прешли су из руку оног што би моткама ударао по народу, у руке оног који прети и уцењује своје дојучерашње страначке саборце. Знате како је „Бог на небу, кум на земљи“… А кум није дугме…

Никола Дашић Луфтика (1975) у крагујевачкој јавности најпрепознатљиви је по томе што је у кумовским односима са шумадијском „династијом Николић“, бившим председником Србије Томиславом и његовим сином Радомиром Николићем. А од кума – ФОТЕЉА!

Дашић је један од оснивача градског одбора СНС Крагујевац и члан Извршног одбора странке, а за његов избор гласало је 70 од укупно 87 одборника. У слободно време од политичких активности, дипломирани је економиста и официр.

У обраћању одборницима после избора, Дашић је рекао да је поверење добио, а сада треба да га оправда.

– Упоран рад је нешто што ће обележити мандат Градског већа и мог кабинета, пре свега зато јер верујемо да нисмо ту да владамо Крагујевцем већ да служимо Крагујевчанима – каже Дашић.

Додао је да је у сваком зрелом друштву јавни службеник ту да служи грађанима, воли свој посао и да је спреман да поднесе жртву и одговорност.

– Немамо ми право на лењост, такође немамо право ни на гордост. Ми политичари у овој сали нисмо најбитнији елемент друштвеног живота и деловања. Сарадња са медијима ради транспарентности информисања, са полицијом ради опште безбедности, са СПЦ која је нераскидиви део нашег националног бића или са Универзитетом који је одувек мотор развоја и генератор знања ове заједнице је нешто што се неће доводити у питање – рекао је Дашић.

Казао је да власт мора да делује попут „уштимованог и увежбаног оркестра“.

– Наша је обавеза да Крагујевац у сарадњи са председником и Владом Србије обезбедимо кључно место у амбициозном инвестиционом плану Србија 2020-2025 – поручио је кум Томе Николића.

За заменика градоначелника Крагујевца, на предлог Дашића, изабран је Ивица Момчиловић из СПС-а који је и у претходном мандату обављао ову дужност.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

5 (3) Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас у у Москви током …

Држава газдовање над 14 ловишта препустила приватним фирмама, међу њима и фирма кажњена за криволов и партнери Веселиновића и Радоичића

Држава газдовање над 14 ловишта препустила приватним фирмама, међу њима и фирма кажњена за криволов и партнери Веселиновића и Радоичића

5 (3) Јавно предузеће Србијашуме одустало је од газдовања над 14 државних ловишта у централној …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend