Ер Србија механизам за финансирање „Етихада (читај као механизам за прање прљавог новца)

3.7
(3)

“Аир Сербиа” никад није била национална авио компанија, већ механизам за финансирање “Етихада”. Пренели смо им без накнаде целокупну имовину “ЈАТ-а”, преузели све старе дугове и по свему судећи уплатили десетине милона евра за непостојеће. Препустили смо “Етихаду” управљање, од њих узели скупе кредите, закупљивали авионе, слотове и посаде, дали субвенције од најмање 250 милиона евра – навела је Странка слободе и правде.

„Етихад” је управљао фирмом док је Синиша Мали саучествовао у свему као председник Управног одбора и ни једне године нису имали позитиван резултат. И опет је наша држава све то покрила. Сада од г. Малог сазнајемо да од два кредита које је “Ер Србија” узела од “Етихада”, по катастрофалним условима први управо доспева. “Аир Србија” је 2015. узела 56 милионе евра и до данас није платила ниједну једину рату, осим невероватних 6,55 одсто, то јест 3,7 милиона евра на име трошкова одобрења кредита!. Сада на наплату стиже цео дуг са 20-ак милиона камата! И опет ће држава, то јест грађани, то платити, јер како каже Синиша Мали, “Аир Србија”, не може због короне – наведено је у саопштењу ССП.

– Синиша Мали лаже. “Аир Србија” не би могла да плати дуг према “Етихаду” и да није било короне. Не постоји никаква шанса да фирма, која захваљујући субевнцијама државе од 20 милиона евра прикаже наводно годишњу добит од 9 милиона евра у 2019. години, у 2020. из свог пословања издвоји 70-80 милиона евра. И исто толико и у наредној када треба да се врати и други „кредит“. Како је Синиша Мали уговарао кредит са “Етихадом” 2013. године, тако га данас и спроводи – на штету државе Србије – саопштили су из ССП.

Србин.инфо, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сви беже од свог вође: Александар Вучић је заражен и вирусом пораза

5 (15) Почео је распад Српске напредне странке. Паметнији и искуснији припадници картела дистанцирају се …

Српски интелектуалци траже од Путина да одузме Вучићу орден

4.8 (18) Отворено писмо српских интелектуалаца председнику Руске Федерације, Владимиру Путину Поштовани господине Председниче, Разлог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend