А рекоше да нема опасности: Највиша брана у САД пуца, људи беже (видео)

0
(0)

Становницима подручја низводно од највише бране у САД, недалеко од града Оровила у Северној Калифорнији, наређено да се хитно евакуишу због опасности од урушавања преливника бране.

Није, међутим, познато колико је становника обухваћено наређењем за евакуацију, преноси Ројтерс.

Изненадна наређења за евакуацију становништва уследила су након што су званичници утврдили да би помоћни преливник на брани на језеру Оровил могао да попусти у било ком тренутку и изазове поплаве у сеоским подручјима дуж реке Федер.

Одсек за водене ресурсе Калифорније навео је на свом налогу на Твитеру, око 16.30 часова по локалном времену, да се процењује да ће преливник поред бране да се уруши у наредних сат времена.

Ројтерс, међутим, наводи да је он и даље био постојан скоро три сата након што је Одсек за водене ресурсе Калифорније објавио да ће екипе употребити хеликоптере како би попунили рупе у преливнику.

Власти, такође, испуштају воду како би смањиле ниво воде језера.

Оровил је град од 16.000 становника.

На преливнику бране „Оровил“, која је са 230 метара највиша у САД, недавно се појавила огромна рупа, али су власти тврдиле да нема опасности по грађане који живе у њеној близини.

Претходне недеље, на километар и по дугом преливнику бране, преко којег се празни вода из вештачког језера за време тзв. великих вода (пораста нивоа воде у реци и језеру) – отворила се рупа која је дугачка 80, широка 50 и дубока 10 метара.

Брана „Оровил“ на реци Перо налази се око 240 километара од Сан Франциска, и са висином од 230 метара највиша је брана у САД, док је њено вештачко језеро Оровил једно од највећих вештачких језера у Калифорнији.

Танјуг, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кнић: Више од 1.200 хектара под водом, евакуисана домаћинства

0 (0) КНИЋ – Више од 1.200 хектара обрадивог земљишта је под водом, а због …

Kраљево поплављено за неколико сати, мештани кажу – катализма, уништене куће (видео)

0 (0) Један од градова у коме је било највише проблема је Kраљево. Због велике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend