Насловна / Србија / Србија: Поплаве на видику
Србија: Поплаве на видику 1

Србија: Поплаве на видику

„Србију и регион од недеље увече до 17. маја ујутро очекују обилније падавине“, упозорио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, нагласивши да су сва водоприведна предузећа у приправности.

Према прогнозама, како је рекао, од недеље увече и наредна четири дана очекује се више од 40 до 50 литара падавина по метру квадратном, а у врло кратком временском периоду.

Подсетио је да се то подудара са ситуацијом од пре пет година, када смо имали велике поплаве, рекао је министар Недимовић.

Министар каже и да не очекује веће проблеме на великим водотоцима, али упозорава да може доћи до појаве бујичних поплава, нарочито у западној Србији.

 • Наша водопривредна предузећа предузела су све активности у погледу осматрања простора и ангажовања механизације која је неопходна. Јуче смо урадили све припремне активности, за два три-дана сви ће бити на терену – рекао је Недимовић.

Kако сада ствари стоје, највише падавина биће у БиХ, каже министар, али упозорава и да облаци могу веома брзо да скрену и за 50 километара и направе озбиљан проблем.

 • Ми смо, међутим, спремни да се ухватимо у коштац са тим и надам се да неће бити већих проблема – додао је Недимовић.
 • Што се тиче саме воде и користи за пољопривреду не треба да вам говорим колико је то важно у овом тренутку – закључио је.

Вестионлине, Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Банке у Србији у 2018. уписале профит од 600 милиона евра 11

Банке у Србији у 2018. уписале профит од 600 милиона евра

Банке у Србији су прошле године зарадиле 640 милиона евра пре плаћања пореза, или око …

Немачка ће по свој прилици морати да исплати заосталу радну штету! 12

Немачка ће по свој прилици морати да исплати заосталу радну штету!

Осам деценија након почетка Другог светског рата би питање ратних репарација поново могло да постане …

2 Коментара

 1. Objasni nam, molim te, posto vidim da si veliki strucnjak, a kako se to „podudara sa situacijom koju smo imali 2014“ kad je palo i do 600 mm kise po m2!?
  Sta su nam ovaj put pripremili nasi „prijatelji“!?
  Kakvo nas to lepo iznenadjenje sada ocekuje!?
  Nije lepo, al’ sada bi mnogo odgovarala jedna lepa psovka po srpski i tebi smrdljivce smrdljivi i djubre placenicko i tvojim vlasnicima!
  Sikter olosi i krvopije i lesinari u rupe iz kojih ste izmileli!

 2. У Србији, неки кажу, поплаве су на видику. Ништа страшно? Њу спопадају криминогене поплаве годинама, али она се успешно носи с том почасти?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *