fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Академска заједница петицијом захтева опозив Зукорлића

Академска заједница петицијом захтева опозив Зукорлића

АКАДЕМИК Душан Теодоровић, професор Саобраћајног факултета у Београду, и проф. др Љиљана Мијатовић, са Универзитета у Крагујевцу, покренули су петицију за опозив Муамера Зукорлића с места председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије. За неколико сати, на сајту peticije24.com ову иницијативу подржало је више од 200 људи, међу којима је и неколико професора универзитета.

– Наша идеја је да петицију потписују људи који раде у науци и настави, али и сви грађани који желе да Србија буде модерна европска земља – каже, за „Новости“, академик Теодоровић. – Зукорлићево именовање је увреда, јер је он васпитан и образован на догми, а такав човек нема отворен ум за нова научна сазнања. Његовим именовањем увређени су сви научници и грађани Србије. Зато ова одлука треба да буде опозвана, а на чело Одбора треба да дође неко други.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ешер између науке и уметности

Проучавајући уметнички опус холандског графичара Мориса К. Ешера (1898‒1972), откривамо у његовим радовима невероватну визуaлизацију …

СРПСКА ТРАГЕДИЈА! Држава запошљава батинаше и курве а дели отказе докторима и научницима

Старлете, батинаши и квазинаучници, они с купљеним дипломама, који су се последњих година докопали посла …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *