АЛАВИ НАПРЕДНИ ГАД ИЗ ПЕЧЕЊАРЕ! Директору за кафану два милиона месечно

0
(0)

Милорад Грчић, директор „Колубаре“, поред високе плате, има и бизнис картицу за трошкове репрезентације с месечним лимитом 2.055.000 динара.

Другим речима, челник тог јавног предузећа за иће и пиће месечно може да потроши близу 90 минималних личних доходака или 45 просечних плата у Србији, и то све о трошку потрошача електричне енергије, чија ће цена од 1. августа скочити 12,3 одсто. То практично значи да ће они уз рачун за потрошене киловате издвојити бар један динар и за неки од цехова директора „Колубаре“.

Да ствар буде гора, све ове бенефиције су омогућене иако је Влада Србије затражила да се због мера штедње у свим јавним предузећима заврну славине за беспотребне трошкове, посебно оне за репрезентацију, која је требало да се смањи за 60 одсто.

Ова порука изгледа да није стигла до руководства „Колубаре“, чији прохтеви се нису смањили иако су им дуговања након поплаве нарасла на милијарду евра. Да је то тако, потврђује и извод о трошковима на бизнис картици директора Милорада Грчића из јуна прошле године, када је он у кафанама потрошио више од 60.000 динара. Поред њега ту картицу у јуну је једном користио и помоћник директора Игор Смиљковић који је том приликом потрошио више од 5.000 динара.

Од печењаре до директора

Професионални пут Милорада Грчића је изузетно занимљив јер је од вођења печењаре у Обреновцу дошао до челне позиције у „Колубари“. Средњу школу завршио је у Шапцу, похађао је курс за конобара, а 2010. уписао је приватни факултет у Сремској Каменици, на ком је у зрелим годинама дипломирао.

– Тај цех је направљен након поплава, када је наш коп постао највеће језеро. Уместо да не избија са терена, Грчић не избија из ресторана, где бизнис картицом чашћава себе и свог возача, Картицом плаћа и гориво иако нема на своје име задужен службени ауто. Брука је и срамота да се директор „Колубаре“ и његови помоћници по кафанама разбацују новцем потрошача електричне енергије, а образложење је да без скупље цене струје ЕПС не може да преживи – објашњава саговорник „Блица“.

Зид ћутања око Грчића

Наша сазнања покушали смо да проверимо и код директора Милорада Грчића. Он се, међутим, на број познат редакцији у понедељак није јављао. Питања смо упутили и ПР служби ЕПС, из које нам је речено да нису у могућности у понедељак да нам одговоре већ да ћемо их добити у уторак. Међутим, одговоре нисмо добили ни јуче. Нико изгледа није био вољан да коментарише могуће бахаћење првог човека „Колубаре“.

 

Слађана Вукашиновић, Блиц

Фото: А. Станковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Радници Колубаре добили ратни распоред: Ово није било од ’99

0 (0) Обавештење запослених о распореду у случају ратног или ванредног стања узнемирило је раднике …

ФИРМЕ Чеде и његове жене дугују 10 милиона евра, без парчета хлеба оставили стотине радника

4.5 (4) Сваки бизнис подухват лидера ЛДП и његове супруге завршавао се пропашћу предузећа због …

Један коментар

  1. PRODANA BEZBOZNA JANJICARSKO-PSECA GOVNA NA SRPSKOJ ZEMLJI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend