АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Невакцинисани људи су будале!

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Невакцинисани људи су будале!

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је данас борбу држава против коронавируса.

Он је током постављања камена темељца за фабрику вакцина Синофарм у Земуну да Кризни штаб размишља о увођењу мера, али да их моли да имају у виду и економију.

„Наша држава је урадила све, нема нико ко није чуо за Србију шта је урадила. Али извините… Пре годину и два месеца, имали смо рушење Скупштине Србије, јер смо најавили могућност закључавања. Провлаили су у скупштину и тукли полицајце и тада се говорило да желимо да везујемо и малтетирамо људе“, казао је Вучић на церемонији полагања камена темељца за изградњу фабрике вакцина.

„Они су увели вакцину од треће до 14 година, јер су деца та која унесу заразу. Обезбедили смо више и брже вакцина него ЕУ обезбедила чланицама, Озбезбедили смо најмодерније болнице. Повећали плате медицинским радницима. Све што је скупље и боље изашло, ми смо то обезбедили вакцине. Шта још да урадимо? Биће одређених мера, видећемо како и шта, али морамо да живимо. У питању је лична одговорност, пре свега када је реч о вакцинацији“, објаснио је председник Србије.

Он је навео да је поносан на резултате у борби против коронавируса и објаснио да му је „савест чиста“.

„Ја да терам људе, који говоре да им стоји новчић јер су чиповани, са таквим будалама не могу да разговарам“, објаснио је он.

Вучић је казао да је вакцинација у Србији у једном тренутку порасла на 48 одсто, али да има 20 одсто људи који не верују да постоји болест док им неко из породице не умре.

На питање да ли планира увођење обавезне вакцинације, он сматра да није лако увести то због Устава Србије.

„Да ме питате лично, да подржао бих. Не разумем толику неодговорност. Морам да поштујем Устав и морамо да учиним све да људи у Србији без обзира на своје ставове, морамо да поштујемо њихово мишљење“, истиче Вучић и навео да ће примити трећу дозу кинеске вакцине.

„Моја мајка се заразила коронавирусом иако је била заражена коронавирусом, али јој је та вакцина спасила живот“, додао је Вучић и истакао да вакцина десетоструко смањује развијање теже клиничке слике.

Председник је навео да ће ускоро стићи вакцина компаније Модерна и објаснио да ће тада у Србији, по питању избора вакцина бити „шведски сто“.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како су комунисти мењали границу Косова после 1945.

Како су комунисти мењали границу Косова после 1945.

Како су кроз најновију историју преговарачи и комунисти мењали границу Косова. Ни у једном историјском …

Колико дуго може да се живи са хиљаду евра у Србији а колико у другим земљама?

Колико дуго може да се живи са хиљаду евра у Србији а колико у другим земљама?

У Србији може да се живи са 1.000 фунти (око 1.180 евра) 84 дана, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *