АЛО СТРУКО! Кад си задњи пут био у лабораторији старлето наша епидемиолошка?
Фото Танјуг

АЛО СТРУКО! Кад си задњи пут био у лабораторији старлето наша епидемиолошка?

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон изјавио је данас да се за сада не предвиђају нове мере, односно карантин или самоизолација, за грађане Србије који долазе из других земаља.
Кон је за РТС рекао да се нове мере увек спремају у зависности од ситуације, али да за сада не предвиђа ни карантин ни самоизолација за грађане који долазе из иностранства.

На питање колико треба да се смањи број заражених да би био укинут тест при уласку српских држављана у Црну Гору, Кон је рекао да је критеријум Црне Горе 25 заражених на 100.000 становника, те да ће, уколико се оваква ситуација одржи, то бити постигнуто за недељу дана.

Говорећи о тренутној ситуацији, Кон каже да и даље ствара несигурност то што се не смањује број прегледа.

-Најважнији су свакако бројеви, они јесу оријентациони али је чињеница да то пада и да већ два дана имамо сигурно много бољу ситуацију. Ја сам рекао да је за очекивање да то буде између 100 и 200 наредних недељу дана, ако буде тако то је оно што је очекивано. После тога ће то још више пасти-објаснио је Кон.

Указао је да ситуација иде на боље, али да смо несигурни због прилива оних који имају тегобе и оних који се дефинишу као сумњиви.

-У Београду се тај број смањује, али има неки свој ритам. Суботом и недељом се спусти, па онда понедељак буде највећи, јер наш човек суботом, поготову недељом, не иде код лекара и то је нека навика која је пренета-рекао је доктор.

Повећани су капацитети тестирања у Србији, а Кон каже да у Градском заводу за јавно здравље су планирали да тестирају 30-35 људи дневно, али да је сада то подигнуто на 150.

На питање колико људи има антитела на корона виурс, Кон каже да према једином пресеку који је рађен резултат је био 6,4 одсто, али да сада очекују да је преко 10 посто.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

Кон: Слажем се са Билом Гејтсом

Епидемиолог и члан кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је прогноза америчког милијардера о …

Е, мој свињски грипе, ти се у етику разумеш као Марица у ону криву ствар!

Е, мој свињски грипе, ти се у етику разумеш као Марица у ону криву ствар!

Епидемиолог и члан републичког Кризног штаба за сузбијање корона вируса Предраг Кон изјавио је данас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *