АМЕРИЧKА ДРЖАВА ЗАШТИТИЛА ПРАВА ДЕЦЕ: Kажна за абортус 30 година затвора!

0
(0)

У уторак је републикански гувернер Џорџије Брајан Kемп потписао закон којим се криминализују абортуси након шесте недеље трудноће, популарно зван “откуцај срца фетуса”. Закон ХБ 481 је до сада најекстремнија забрана абортуса у овој америчкој држави предвиђа казну за илегални абортус од доживотне робије до смртне казне.

Главна сврха ХБ 481 је да забране лекарима да прекину било коју трудноћу уколико детектују “срчану активност ембриона или фетуса”, што се обично јавља у шестој недељи развоја. Али, овај закон који даље унапређује права деце. У једном делу се наводи да су “нерођена деца класа живих, различитих особа”, које заслужују “пуно правно признање” – не само у сврхе абортуса већ као прописано правило. Закон потврђује да ће фетуси бити укључени у популацију јер су то људи и становници државе.

Овај закон је криминализовао абортус које желе да нелегално обаве и на тај начин усмрте своје дете. Раније се жене према закону Џорџије, који је предвиђао криминалне казне за илегалне абортусе, нису кажњавале због самосталних прекида трудноће, али према новој мери жене које су абортирале дете ће бити кривично гоњене.

Американке рутински користе “Мисопростол”, лек против чира у стомаку који такође доводи до абортуса и лако га је купити на интернету. Веома је ефикасан у првих 10 недеља трудноће, а овај закон предвиђа и кажњавање таквог вида убиства фетуса.

Kад овај закон ступид на снагу, жена која сама прекине трудноћу биће кривични одговорна за убиство другог људског бића, а казна за тај злочин у Џорџији је доживотна робија или смртна казна. Закон ће имати последице и по жене које оду на абортус код лекара или побаце.

Тако ће жена која оде код лекара бити саучесница у убиству, за шта се добија доживотна робија, док ће она која сама побаци уз помоћ лекова моћи да добије 10-30 година затвора.

Тужиоци могу и испитати жене које побаце да утврде да ли су одговорне, а потом их могу и притворити и судити им. Уколико становница Џорџије отпутује у другу државу ради абортуса, може бити оптужена за заверу за убиство, за шта следи 10 година затвора. Појединац који помогне жени да испланира пут у другу земљу ради абортуса или је одвезе на клинику постаје саучесник.

Извор: Слате.цом/Дневна Газета/Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Док је у Црној Гори на власти усташа Мило Ђукановић, Монтенегроерлајнс НИЈЕ ДОБРОДОШАО у Србију!

4.8 (4) Властимир Ристић, извршни директор Монтенегроерлајнса саопштио је да црногорска национална авиокомпанија трпи изузетно …

Милан Јовановић: Чуди ме да је Симоновић још на слободи

5 (2) Суђење окривљенима за паљење куће и целокупне животне имовине новинара Милана Јовановића, после …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *