Амерички милијардер Реј Далио предвиђа велику девалвацију долара

0
(0)

АМЕРИЧКИ милијардер Реј Далио — оснивач великог инвестиционог фонда Bridgewater Associates, који управља активама већим од 124 милијарде долара – објавио је програмски текст у којем је изнео неколико непријатних прогноза о будућности економије своје земље, долара и светских финансијских тржишта.

Далио, наиме, предвиђа да ће долар задесити озбиљна девалвација, тврди да је западни систем социјалних гаранција препун обесцењеног новца, најављује нагло заоштравање социјалних конфликата и тврди да је куповање злата „одлично улагање“.

Далио указује да су сви методи стимулисања америчке економије (а и западних у целини) већ потрошени, или само што нису, а да се дугова нагомилало толико да се ни САД од њих неће моћи избавити без девалвације.

Реј Далио

Прогнозе милијардера тешко да ће бити по вољи наредног председника САД, био то Доналд Трамп или неко од претендената из редова Демократске партије.

Јер, Далио не предвиђа само обесцењивање долара него и знатно повећавање пореза и штампање новца да би се исплаћивале пензије и финансирало здравство.

А то штампање новца биће – изигравање грађана САД и других западних земаља.

Далио де факто ослобађање од долара и форсирану куповину злата проглашава за сјајну ствар. И, ако се његове прогнозе обистине макар делимично – Путиново форсирано куповање злата неће бити само „инвестиција века“.

Имаће и далекосежне геополитичке последице.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ердоган позвао свет да стави тачку на доминацију америчког долара

0 (0) * Наступивши на бизнис-форуму у Бишкеку, главном граду Киргизије, оценио – имајући у …

Кремљ: Русија жели да у билатералној трговини са свим земљама користи њихове националне валуте а не долар

0 (0) Москва — Русија жели да у билатералној трговини са свим земљама користи њихове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *