fbpx

Арапима осам пољопривредних комбината и 80% власништва

0
(0)

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић потписао је данас у Абу Дабију са компанијом Ел Дахра предуговор о инвестицијама у пољопривреду Србије.

Динкић је, како је саопштило Министарство финансија, са својим колегом из УАЕ Обеидом Хумаидом ел Тајером потписао и споразум о избегавању двоструког опорезивања.

Предуговором са компанијом Ел Дахра је, како је наведено, предвиђено да та агро-индустријска компанија инвестира око 200 милиона евра у осам пољопривредних државних газдинстава у Србији.

„Износ од 100 милиона евра Ел Дахра ће инвестирати у изградњу система за наводњавање и набавку савремене опреме, док ће додатних око 100 милиона уложити за стицање 80 одсто учешћа у заједничким предузећима, у којима ће држава задржати 20 одсто власништва“, истакнуто је у саопштењу.

Компанија из УАЕ ће, како је наведено, поред подизања капацитета у пољопирвредним комбинатима упослити и домаће пољопривреднике као кооперанте, јер намерава да вишкове производа пласира на инострана тржишта, користећи своју трговачку мрежу коју има у великом броју земаља.

Министарство финансија је навело и да компанија из УАЕ намерава да инвестира и у изградњу логистичких центара за извоз пољопривредних производа, пре свега у изградњу потпуно нових лучких капацитета у Панчеву.

На тај начин ће, према оцени Министарства финансија, вишеструко бити повећан извоз и пласман српских пољопривредних производа на инострана тржишта, а биће и побољшан стандард пољопривредника и убрзан привредни раст.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Криминалци арапског порекла «привремено» контролишу велике квартове у немачким градовима

4.2 (5) Они уцењују, присиљавају жене на проституцију, продају дрогу и врше убиства и друге …

Вучић: Спреман сам да ускладим ПДВ и подстицаје за инвестирање са Албанијом и Северном Македонијом

1 (1) Председник Србије Александар Вучић види у томе што ЕУ није одобрила почетак приступних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *