Арапима осам пољопривредних комбината и 80% власништва

0
(0)

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић потписао је данас у Абу Дабију са компанијом Ел Дахра предуговор о инвестицијама у пољопривреду Србије.

Динкић је, како је саопштило Министарство финансија, са својим колегом из УАЕ Обеидом Хумаидом ел Тајером потписао и споразум о избегавању двоструког опорезивања.

Предуговором са компанијом Ел Дахра је, како је наведено, предвиђено да та агро-индустријска компанија инвестира око 200 милиона евра у осам пољопривредних државних газдинстава у Србији.

„Износ од 100 милиона евра Ел Дахра ће инвестирати у изградњу система за наводњавање и набавку савремене опреме, док ће додатних око 100 милиона уложити за стицање 80 одсто учешћа у заједничким предузећима, у којима ће држава задржати 20 одсто власништва“, истакнуто је у саопштењу.

Компанија из УАЕ ће, како је наведено, поред подизања капацитета у пољопирвредним комбинатима упослити и домаће пољопривреднике као кооперанте, јер намерава да вишкове производа пласира на инострана тржишта, користећи своју трговачку мрежу коју има у великом броју земаља.

Министарство финансија је навело и да компанија из УАЕ намерава да инвестира и у изградњу логистичких центара за извоз пољопривредних производа, пре свега у изградњу потпуно нових лучких капацитета у Панчеву.

На тај начин ће, према оцени Министарства финансија, вишеструко бити повећан извоз и пласман српских пољопривредних производа на инострана тржишта, а биће и побољшан стандард пољопривредника и убрзан привредни раст.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зрењанин: Револт ратара због лицитације

5 (1) И пре него што је почела, лицитација државног пољоприведног земљишта у Зрењанину изазвала …

Ухапшена екипа KТВ телевизије (видео)

5 (21) Чланови екипе KТВ телевизије ухапшени су данас јер су желели да правовремено и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend