fbpx
Насловна / Свет / Европа / Аустријска полиција испутује контакте боснског Муслимана који је у Грацу аутомобилом побио људе на улици
Аустријска полиција испутује контакте боснског Муслимана који је у Грацу аутомобилом побио људе на улици 1

Аустријска полиција испутује контакте боснског Муслимана који је у Грацу аутомобилом побио људе на улици

БЕЧ – Аустријска полиција ради на расветљавању контаката Алена Ризвановића, који је у суботу после подне својим џипом усмртио три особе и тешко повредио 34 лица у пешачкој зони Граца, пошто постоје сведоци који тврде да је био присталица строжијег тумачења ислама.

Преко Интерпола, како преносе аустријски медији, штајерска полиција покушава да установи окружење, а Служба за заштиту уставности ради на реконструкцији живота 26-огодишњег убице, и то, како се истиче, у циљу потпуног искључења верских мотива за овај злочин.

Још увек је нејасно зашто је Ризвановић користио свој аутомобил као оружје јурећи кроз центар Граца и газећи све пред собом.

Током саслушања он није одговорио на питање о мотиву. Како је тужилаштво навело само је рекао да је мислио да га неко јури, а потом је дао противречне изјаве.

Преко Интерпола аустријска полиција покушава да утврди с ким је Ален имао контакт у Босни, одакле је са родитељима дошао када је имао свега четири године у Аустрију.

Поједини сведоци тврде да је Ризвановић био наклоњен строжијем тумачењу ислама, али то полиција за сада није желела да потврди.

Иначе у јавност је доспело све више информација о насилној прошлости Ризвановића и његове породице. Тако је познато да је полиција у више наврата реаговала против Ризвановића због насиља, а једном је код њега пронађена и пушка.

Ризвановић се тренутно налази у истражном притвору у затвору Грац-Јакомини, где је смештен у самицу. Њега чува већи број чувара како би се избегао могући напад затвореника, али и могућност да он нападне остале, јер још није утврђено да ли постоји психичко обољење.

Бечки дневник „Кронен цајтунг“ не верује у тврдње да је Ризвановић злочин починио у неурачинљивом стању, већ сматра да је све испланирао. Лист указује да је он, када није успео да прегази један пар изашао из аутомобила и покушао ножем да их нападне, што показује да је планирао чин унапред.

Како је данас саопштило тужилаштво, Ризвановић тврди да је мислио да га неко прати и да је због тога управљао возило ка људима, за које је мислио да га следе.

Аустријска полиција саслушала је у понедељак и Ризвановићеву супругу која је казала да није ништа знала о злочину, као и евентуалном планирању истог. Његова супруга, како данас преносе медији, рекла је полицији да је било брачних проблема јер је њен супруг желео да носи мараму.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Босна као највеће легло исламских терориста у Европи! 11

Босна као највеће легло исламских терориста у Европи!

Суд БиХ је у протеклих осам година за кривична дела тероризма правоснажно је осудио 37 …

БиХ: 65 Турака тражило политички азил, плаше се Ердогана 12

БиХ: 65 Турака тражило политички азил, плаше се Ердогана

Најмање 65 држављана Турске затражило је политички азил у Босни и Херцеговини, која је као …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *