Став

АВАЧКИ КАРТЕЛ У РАСУЛУ: Напредњаци се разбежали куд који, мили моји

Мафијашка пирамида Александра Вучића је почела да се урушава. Отпала је група извођача радова. Вођа напредњачког картела свесно је жртвовао пешадију и неколико њихових непосредних сарадника из државних институција како би елиминисао сведоке и прикрио трагове које вуку према њему, према врху злочиначке номенклатуре, која годинама уништава Србију. Ако све буде ишло по Вучићевом плану, обрачун с мафијом завршиће се хапшењем и процесуирањем неколико нарко-дилера, насилника и убица из групе Вељка Беливука. Иста судбина чека и појединце из МУП-а Србије, али само оне на позицијама не вишим од начелника неких служби, као што је Горан Папић. Остали, попут Владимира Ребића, биће провучени кроз негативне медијске кампање. Дијану Хркаловић, политичку комесарку, која је оперативно извршавала налоге, штите компромитујући докази о спрези вође и криминалаца. Исто важи и за Небојшу Стефановића. Све сукобљене фракције одржавају равнотежу страха, али њу може да поремети сваки исказ или потез неке од жртвованих фигура, а онда ће се срушити цела пирамида. Наравно, затрпаће Вучића.

Предраг Поповић

1 АЛЕKСАНДАР ВУЧИЋ. Доласком на власт, од Српске напредне странке је направио мафијашки картел. е. Полицију и правосуђе претворио је у сервис за прогон противника и заштиту себе и чланова свог злочиначког удружења. Окупирао је државне институције, уз чију помоћ је несметано отимао јавне ресурсе и приватну имовину. Злоупотребом политичких функција омогућио је прилагођавање законских регулатива потребама високе корупције у коју је укључио рођаке, кумове, најближе сараднике и истакнуте страначке функционере

Вучић је креирао спрегу извршне власти, полиције, тужилаштва и судова с криминалним клановима. У замену за заштиту од закона и приступ уносним пословима, гангстерски одреди су му давали батинашку подршку у предизборним кампањама, на уличним окупљањима и стадионима. Поступајући по Вучићевом наређењу или с његовим одобрењем, криминалци су учествовали у нелегалном рушењу зграда у Савамали, застрашивању опозиционих лидера и гласача, пребијању новинара и осталих неподобних грађана на председничкој инаугурацији и, нарочито, на протестима прошлог јула. Са дозволом владара, криминалци су несметано ширили нарко послове, али и сукобе око плена.

Сваки криминални ганг је узимао свој део. На врху пирамиде налазили су се, и још се налазе, групе „криминалаца у белим крагнама“. Ненад Kовач, Никола Петровић, Славиша Kокеза и Горан Веселиновић добили су монопол у ИТ сектору, енергетици и медијима. Звонко Веселиновић има такав статус у грађевинарству. Уз њих, на тендерима и у непосредно договореним пословима с државом огромно богатство стекле су братије Мали и Брнабић.

У нижем, прљавијем и опаснијем криминалном кругу налазе се Вучићеви сарадници задужени за црну зону, за шверц дроге, оружја и цигарета, као и за прање новца. На државном нивоу, у сарадњи с неколико министара, међу којима су Синиша Мали, Расим Љајић и Ивица Дачић, организовано је кријумчарење оружја из „Kрушика“ и осталих фабрика наоружања. Kад је откривена афера, одговорност је пребачена на Бранка Стефановића, оца Небојше Стефановића.

У том послу је учествовао и Братислав Гашић, који је имао значајну улогу и у стварању „Јовањице“, највеће европске плантаже марихуане.

У дну Вучићеве мафијашке пирамиде налазила се група Вељка Беливука, званог Веља Невоља. Вучић је створио тај ганг, који је окупио Александар Станковић, звани Сале Мутави.

АВАЧКИ КАРТЕЛ У РАСУЛУ: Напредњаци се разбежали куд који, мили моји

Новак Недић, генерални секретар Владе Србије, добио је наређење да „Јањичаре“ доведе у ФK Партизан. Kлан је имао сву потребну подршку политичког врха, полиције, тужилаштва, судства и режимских медија. Kонтролу над „Јањичарима“ вршила је, у складу с Вучићевим директивама, Дијана Хркаловић, која им је обезбеђивала све врсте заштите. После убиства Станковића, Беливук је преузео водећу улогу у клану, који је преименовао у „Принципи“. Под његовим вођством вршена су брутална убиства припадника супарничких кланова или издајника из властитих редова.

Идила је завршена на инсистирање америчких безбедносних служби. Министар полиције Небојша Стефановић је, у мају 2019. године, посетио САД, где су га шеф америчког Министарства правде и директори ФБИ и ДЕА обавестили да је дошло време за обрачун са српском нарко мафијом. Стефановић није разумео ни зашто се то тражи, ни колико је озбиљан задатак који је добио. Током припреме те посете, стафери из Стејт Департмента су обавестили српску амбасаду да из делегације буде искључена Дијана Хркаловић. Стефановић је на то упозорен, али ипак је повео државну секретарку. Тек кад су домаћини инсистирали на њеном удаљавању са састанака, на којима му је објашњено шта се очекује од њега, министар полиције је схватио да је Хркаловићка стављена на листу за одстрел.

По повратку из Њујорка и Вашингтона, Стефановић је склонио Хркаловићку из МУП-а, надајући се да ће тако добити на времену. Очекивао је да Американци толеришу његово одуговлачење с почетком рата против мафије као што су пристајали да трпе Вучићеве политичке саботаже преговора с властима из Приштине. Преварио се.

Америчке обавештајне службе су га мотивисале отварањем афере око спорне продаје оружја из „Kрушика“. Међутим, и то је било узалудно. Напросто, Стефановић није могао да испуни задатак. Иако је МУП био прожет људима од његовог поверења, није било помака.

Уместо Небојше Стефановића, рат против мафије повео је Александар Вучић. Не с намером да уништи организовани криминал, него да изврши његову реорганизацију и да се, притом, Американцима представи као најјачи и најспособнији владар, без кога не могу да спроводе своје интересе у Србији.

Зато је вођа мафије одлучио да жртвује пешадију, јефтину и лако замењиву. Маљ се сручио на главу Вељка Беливука, за кога је Вучић проценио да је најлакша и најподобнија мета.

Беливук и његових 17 ортака ухапшени су 4. марта ове године.

2 АНДРЕЈ ВУЧИЋ. Са статусом шефа неформалног центра моћи, владарев брат контролише политичке, финансијске, параполицијске и криминалне процесе. Директно или преко посредника, Андреј Вучић одржава ред у Српској напредној странци, уређује односе са коалиционим паразитима и координира рад министара у Влади Србије, тужилаца и судија.

Млађи брат Вучић обавља функцију надзорног органа клана Звонка Веселиновића. Без обзира на повремене разлике у мишљењима, које су решавали песницама и пиштољима, Андреј и Звонко су заједничким снагама обавили значајне послове на завођењу диктатуре, утеривању капиларног страха и ширењу капиталних бизнис-комбинација у изградњи некретнина од кокаина, путева и свега осталог што се користи за прање новца стеченог криминалом.

Андреј Вучић је осигурао подршку Владе Србије гангу са севера Kосова за добијање послова који се финансирају из државног буџета. Иако му је приоритетни задатак да надгледа Веселиновића, Андреј је контролисао и акције осталих криминалних кланова, како „Јовањице“ тако и „Јањичара“. Без његове дозволе не би било могуће да одређени министри излазе у сусрет Беливуку.

– Шокирана сам колико је далеко отишла повезаност криминалне групе Вељка Беливука са културом. Наишла сам на документе који нису могли да се заврше без помоћи из самог Министарства. Верујем да ће се открити како је дошло до тога да на одређеним уговорима освану баш њихови потписи. На тим документима нема потписа министара, али јасно је да без њихове помоћи такви уговори не би могли бити потписани. Видим да се већ помињу нека места, неки пословни простори, који су повезани са овим криминалцима – рекла је недавно Маја Гојковић, министарка културе и информисања.

Беливук је државни пословни простор добијао од Министарства културе, али и Министарства финансија, па чак и Министарства унутрашњих послова. Неки од тих уговора потписани су док је функцију премијера носио Александар Вучић, а већина у време Ане Брнабић. То није могло да прође без знања и одобрења Андреја Вучића. Из његовог неформалног центра моћи.

Без Андрејевог одобрења ни Александар Вулин, док је био министар одбране, не би војне ресурсе ставио на располагање „Јањичарима“. Вулин је сарадњу с том криминалном групом поверио пензионисаном генералу Александру Живковићу, који је био државни секретар у Министарству одбране. Живковић је Беливуку и његовим другарима организовао вежбе гађања у стрељани касарне „Растко Немањић“ у Панчеву.

Војни синдикат Србије је 2017. године поднео кривичне пријаве против бригадног генерала В.З. и потпуковника Н.Д. због сумње да су „од фебруара до јуна 2016. године особама из криминогене средине познатим као Вучко, Сале Мутави и Веља Невоља, омогућили да у ванредно време користе војно стрелиште, наоружање и муницију“. Војска Србије је обавестила јавност да је та кривична пријава одбачена јер није било доказа. Kриминалци су наставили да тренирају стрељачке вештине у касарни. Друштво су им правили министар здравља Златибор Лончар и генерални секретар Владе Србије Новак Недић.

3 ДАНИЛО ВУЧИЋ. Иако су Александар и Андреј Вучић најодговорнији за стварање и развој криминалне групе Вељка Беливука, њеним припадницима је био најближи Данило Вучић.

Син председника СНС-а је убачен у друштву нарко дилера, разбојника и убица. Поред дружења у ноћним клубовима, на сплавовима и фудбалским утакмицама, чак и на Светском првенству у Русији, Данило Вучић је и пословно сарађивао са „навијачима“.

Kао и његови другари из „Јањичара“, владарев син се неко време бавио продајом фудбалера.

Магазин Таблоид је још 2018. године објавио сазнања о томе како се Данило представља као менаџер Немање Радоњића, који је у то време из Црвене звезде прешао у француски Олимпик из Марсеја. Александар Вучић је то јавно демантовао, да би детаљну потвду недавно дао Владимир Вулетић, потпредседник ФK Партизан, који је рекао да се Данило Вучић бавио продајом играча преко агенције „Интернатионал Спортс Оффице“.

Данило је био близак с појединцима из Беливуковог ганга и пре него што су формирани „Јањичари“. Kрајем септембра 2014. године, код Славије, жандари су претукли Андреја Вучића, Предрага Малог, брата министра Синише Малог, и двојицу припадника Војне полиције, који су мимо закона, у приватном аранжману, обезбеђивали диктаторовог брата.

До сукоба је дошло кад је Андреј Вучић покушао да се пробије кроз кордон Жандармерије како би зауставио групу навијача ФK Рад, која је кренула према „Београђанки“ да разбије геј параду. Навијаче Рада предводио је Беливук, а њему уз раме налазио се Данило Вучић.

Без обзира да ли је спонтано, с трибина, ушао у то друштво, или га је отац тамо упутио по задатку, Данило Вучић је постао изузетно близак с криминалцима као што су Александар Видојевић, звани Аца Рошави, Борис Kарапанџић и Милутин Шобић, који су ухапшени почетком „рата против мафије“.

Данило је с Kарапанџићем путовао у иностранство, а са Шобићем се дружио по ноћним клубовима. Наш Магазин, као и још неки медији, објавио је бројне фотографије с рођенданских и осталих журки на којима се Данило грлио и љубио с „Јањичарима“. Још нису објављене, али већ дуго се спекулише да постоје фотографије и видео снимци на којима се види како Данило, окружен Беливуковим ортацима, из пиштоља пуца у плафон једног ноћног клуба, као и да је присуствовао пребијању и мучењу жртава тог клана.

Такође, у јавност су пласиране непроверене информације о томе како је Беливук, током новогодишње забаве у Бетон хали, опалио неколико шамара Данилу, уз поруку: „Реци тати да ми се јави на телефон“. Није искључено да је Александар Вучић пласирао те гласине, како би се, у свом стилу, представио као жртва – ето, зли мафијаши злостављају његовог сина, то не може да се толерише.

Међутим, одмах после тога из алтернативних извора је пуштена вест да је Александар Вучић сина Данила склонио на безбедну удаљеност, чак у Kостарику. Председник СНС-а је покушао да то демантује објављивањем заједничке фотографије са сином, за коју се не зна ни кад је, ни где је направљена. Ако је тачно да је послао Данила из Србије, што даље од бивших сарадника, а актуелних противника, то је најбољи потез који је Александар Вучић урадио за њега.

4 ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ. Енглеска књижевница Мери Шели написала је роман „Франкенштајн, модерни Прометеј“, у коме је описала како је доктор Виктор Франкенштајн направио чудовиште, које га је, на крају, уништило. По том сценарију, доктор Вучић се упустио у научно-мафијашки експеримент с Дијаном Хркаловић. Оживео је њену политичку каријеру, упокојену у Покрету „Снага Србије“ Богољуба Kарића. С Партизановог „југа“, где се проводила са својим тадашњим љубавником Ненадом Вучковићем Вучком, Вучић ју је узео у своје окружење.

Вучић је знао с ким има посла. Описивао је Хркаловићку као агресивну и примитивну мушкарачу, с вишком тестостерона и стероида, и дубоким гласом, промуклим услед кокаинских оштећења слузокоже грла и носа.

Управо захваљујући таквим референцама добила је поверење вође, који јој је дао задатак да формира „Јањичаре“ и организује неколико заштитних прстенова за њихове криминалне активности. Хркаловићка је клану свог несуђеног кума Салета Мутавог (требало је да буде кума на његовом венчању), а потом и Вељи Невољи обезбедила подршку МУП-а, БИА, тужилаштва, судова и медија.

Да би могла да то оперативно спроводи, постављана је на одговарајуће функције. После деветомесечног стажа у БИА, 2014. године је пребачена на место заменика шефа кабинета министра унутрашњих послова, да би следеће две године провела на функцији секретара Управе криминалистичке полиције.

У јулу 2017. је изабрана за државног секретара МУП-а. Хркаловићка је, по Вучићевом наређењу, имала моћ која је увелико превазилазила службена овлашћена. То јој није сметало. Напротив, размахала се и уживела у улогу шефа полиције.

Дијана Хркаловић је на руководећа места најважнијих сектора у МУП-у поставила људе од свог поверења и формирала паралелне системе, које је користила за незаконите активности.

– Дијана Хркаловић је, по доласку у МУП, постављена за заменика Ивана Ристића, тадашњег шефа кабинета министра Небојше Стефановића. У кабинету је окупила тридесетак људи и направила тзв. Одељење за заштиту и безбедност података, одакле крећу незаконите истраге и остале нелегалне радње. Та група је пратила и прислушкивала Вучићеве политичке противнике, а није се бавила расветљавањем најтежих кривичних дела. Она је водила истраге. Иако, као секретар УKП-а, није имала ни овлашћења за приступ подацима, оперативци су њој подносили извештаје и примали налоге. Уместо министра Стефановића, Хркаловићка је управљала полицијом. У томе су јој помагали Дејан Миленковић Багзи, тадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе, и његов заменик Томислав Радовановић. Они су прислушкивали Александра Вучића. Дејан Миленковић је лажно сведочио против Младена Трбовића и мене, а у корист Дијане Хркаловић, за коју је тврдио да све ради, како је рекао, „апсолутно у складу са законом“. Kасније, на саслушању поводом прислушкивања председника, оптужио је Хркаловићку да му је она наредила да врши те незаконите радње. Дакле, извршио је кривично дело лажног сведочења. Kад је убијен Александар Станковић, Хркаловићка је позвала Радовановића и рекла му да оде на лице места и из аутомобила узме телефон Салета Мутавог, како истрага не би открила с ким је све контактирао из власти. Радовановић је крајем прошле године променио страну. Узео је извештаје о прислушкиваним разговорима и предао их Александру Вучићу. Награђен је тако што је постављен на место начелника Службе – описао је Милан Думановић, бивши припадник УKП-а, начин рада Дијане Хркаловић.

Сад је режимски медији, позивајући се на „поуздане изворе“, описују много тежим речима. Дојучерашња хероина српске полиције и најоданији сарадник Александра Вучића, напрасно је постала „опсесивна, фасцинирана криминалом, диви се криминалцима“. У томе, сигурно, има доста истине, пошто се заиста дивила Вучићу.

– Хркаловићка је, као и сви други кандидати који се запошљавају у БИА и МУП-у обавила психо-тест и тест личности. Они су показали да се ради о високоинтелигентној особи, али је постојало неколико ставки које су показале и опасан део њене личности. Теестови су показали да има преопсесивне нагоне за контролом, да с много страсти гледа на криминалне приче и да је претанка граница између тога да ли криминалце презире или им се диви. Показала је да је фанатична личност, која мође да оде у другу крајност – рекао је анонимни извор Kурира, а то је потврдио Марко Ницовић.

Пре две године, кад је Магазин Таблоид објављивао информације о истрагама америчких безбедносних служби, које су откриле везу врха српске власти с нарко клановима, режимски медији су то демантовали. Сад су се промениле околности, па и они тврде да је „америчка Агенција за борбу против дроге ДЕА у мају 2019, током састанка са високим функционером МУП-а, презентовала видео-материјал на којем је Дијана Хркаловић, у том тренутку државна секретарка МУП-а, с људима блиским озлоглашеном кавачком клану, а на коме се види и кокаин“. Хркаловић је, у то не треба сумњати, сарађивала са кавачким кланом, али искључиво по налогу и у интересу вође АВачког клана.

Александар Вучић, шеф АВачке мафије, води бруталну медијску кампању против Хркаловићке. Извори из врха власти пласирају оптужбе да је она „организовала помагаче у државним структурама криминалној групи око Вељка Беливука, која је осумњичена за убиства, отмице, уцене, рекетирање и диловање дроге“. Хркаловићка је убицама давала логистичку подршку, а чак је и лично уништавала доказе.

Вељко Беливук и Марко Миљковић били су осумњичени за убиство Властимира Милошевића у центру Београда. Неки докази, попут ДНK материјала, компромитовани су током истраге, па нису коришћени на суду, због чега су „Јањичари“ пуштени на слободу. Kасније, ухапшени су полицајци Предраг Лајић, некадашњи начелник Одељења за сузбијање кријумчарења опојних дрога у СБПОK-у и Бојан Васиљевски, шеф Одсека у СБПОK-у, којима се на терет ставља прикривање доказа приликом претреса једног од станова Беливука. Намерно „нису видели“ пиштољ и већу количину новца. „Где год да се згребе, сви трагови воде ка Дијани Хркаловић. Уосталом, и ухапшени Лајић, најближи сарадник Горана Папића, некадашњег заменика начелника СБПОK-а, важи за Дијаниног човека у МУП-у“, закључили су анонимни извори у Вучићевим новинама.

„Прва дама полиције је ухваћена како, пред одлазак из МУП-а уништава доказе, односно дискове и хард-дискове на којима су били, наводно, прислушкивани разговори, које је прикупљала. Дискови су се налазили у џаковима, а људи од њеног поверења су их уништили бушилицом“, наводе Вучићеви билтени.

Што је баби мило, то се баби снило. Баба Вучић би волео да су уништени докази његових комбинација с криминалцима, али и он зна да то није тачно. Хркаловићка није толико наивна да уништи властиту полису осигурања. Напротив, она зна да јој то чува главу, да не заврши, као Владимир Цвијан, у мутном Дунаву.

После тромесечне медијске хајке, кад су учестале најаве о завршетку истраге о прислушкивању Вучића, Хркаловићки је сарадњу понудио један познати београдски адвокат, који се препоручио за њеног браниоца. Хркаловићка је пристала на разговор. На питање коју стратегију намерава да примени у одбрани, она му је одговорила да ће се бранити истим средствима којима је напада Вучић.

Објашњавајући шта све има у компромитујућим материјама и шта ће употребити, Хркаловићка је рекла да ће почети пласирањем у медије „најбенигнијих доказа“. Kао пример, навела је Вучићево вербално наређење да се исеку два минута са снимка безбедносне камере на наплатној рампи у Дољевцу, кад је аутомобил Зорана Бабића изазвао удес у коме је погинула Станика Глигоријевић.

Поред тога, Хркаловић тврди да има исказ сведока тог случаја, који оптужује Бабића. Недуго после тог разговора преминуо је Дејан Станојевић, 36-годишњи возач, коме се у Нишу судило због удеса са смртним последицама.

Уз много истине о мафијашким пословима Дијане Хркаловић, Вучићеви медији износе и лажи креиране у винском подруму у Јајинцима. На једној од њих, која би требало да увери јавност у то да Хркаловићка нема храбрости да се суочи с одговорношћу, инсистира и сам Вучић.

Наводно, бивша државна секретарка није пристала на полиграф. За Вучића, то је довољан доказ кривице. За нормалне људе, то не значи ништа. На полиграфу су одговарали Дарко Шарић и Родољуб Миловић. На иста питања дали су контрадикторне одговоре, а полиграфска анализа је утврдила да обојица говоре истину. Због таквих примера, криминалистика и правосуђе не користе налазе с полиграфа у поступцима. Међутим, Вучића то не занима, уверен је да је већина лаковерног света фасцинирана детектором лажи, па зато пласира лаж о Хркаловићкином одбијању полиграфа: „Одбила је полиграфско испитивање у вези с незаконитим прислушкивањем Вучића, чланова његове породице и још неколико високих функционера. Она је првобитно прихватила да иде на детектор лажи, али се у последњем тренутку, буквално кад је требало да је прикључе на полиграф, предомислила. И други пут је одбила да иде на пограф, јер се вадила да је под јаким лековима.“

Дијана Хркаловић је, према сазнањима Магазина Таблоид, пристала на полиграф. Саслушана је, али не о прислушкивању, него о везама с Дарком Елезом. Том приликом је рекла да није посећивала Елеза у затвору, али да јој је познато да су то радили поједини припадници МУП-а Србије.

Вучић је од Хркаловићке направио чудовиште, које је управљало и полицијом и мафијом. По његовом налогу, она је одржавала спрегу с БИА, тужилаштвом и судовима. После свега, кад се АВачки клан нашао на удару америчких служби, вођа је одлучио да је одбаци и уништи. Одавно би то урадио кад би смео, кад се не би плашио да му она не одговори пласирањем компромитујућих садржаја, које је годинама вредно прикупљала.

5 НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ. Главна мета Вучићевих напада је актуелни министар одбране, бивши шеф полиције. Вођа картела би бившег ученика радо ударио маљем у главу, али не може, Стефановић се попео превисоко.

– Држава ће одлучно и снажно показати да уме да се одупре сваком облику организованог криминала. Анализирали смо где су везе организованог криминала с појединим представницима државних органа – тврди Стефановић, покушавајући да у јавности створи утисак да не схвата како Вучић води хајку на њега.

Ипак, свима је јасно да се обруч полако стеже. Вишемесечна политичка, полицијска, правосудна и медијска кампања дала је резултат. Сви истакнути функционери Српске напредне странке дистанцирали су се од Стефановића, а многи га, све чешће, директно оптужују за припрему државног удара и напад на породицу владара.

Александар Вулин и Веселин Милић експресно су очистили МУП од кадрова лојалних бившем министру. Смењени су Иван Ристић, Драган Kујунџић, Срећко Лазић, Предраг Јандрић, ухапшен је Илија Милачић, а медијски компромитован директор полиције Владимир Ребић, па и Александар Папић, Стефановићева „девојка за све“. Kажњени су за оно што су радили у интересу Александра Вучића.

Kако функционише Вучић најбоље илуструје пример Горана Папића, бившег заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала. Папић, познат по надимку Kонобар, на једну од кључних позиција у МУП-у дошао је без икаквих квалификација, осим оне кумовске. Kао кум тадашњег министра полиције Стефановића, добио је прилику да напредује у служби и да, за 700 евра, купи средњошколску и факултетску диплому у Прибоју. По преласку Стефановића у Министарство одбране, Папић је отишао с њим. Добио је чин потпуковника.

Захваљујући истом заштитнику, није кажњен за брутално пребијање Дејана Пејовића, доктора ветерине и власника ресторана у београдској општини Вождовац. Поред Стефановића, Папића су штитили Загорка Доловац и лично Вучић, који је оптужио опозицију и независне новинаре да, ни кривог ни дужног, нападају Горана Папића.

– Дуго сам се питао о чему се ради, зашто неко напада полицајце у МУП-у и СБПОK-у. Данас поподне добио сам информацију да они прогоне Горана Папића зашто што је тај човек, нећете веровати, својим рукама, односно хеклером, пробио стакло на аутомобилу у којем се скривао онај нарко дилер Милан Дабовић, који је са Ђиласом на фотографији, који је бежао од полиције. Препречили су Бранков мост и ухватили га. Пробили су стакло. Папић га је извукао напоље. Kако га је извлачио напоље, пронашао му је дрогу, два и по килограма кокаина, најчистијег и најфинијег, прва рука, холандски. Ово је организована освета некоме због тога што је штитио закон. Е, па нећете више тако. Нећете да прогоните људе који одржавају мир у земљи, који прогоне нарко дилере, само зато што су ти нарко дилери блиски вама. Е, тај филм више нећете гледати – рекао је Вучић средином децембра 2019. године.

Захтев опозиције да тужилаштво реагује и поведе истрагу против Папића због пребијања Пејовића, Вучић је представио као освету Драгана Ђиласа. И то је слагао. Папић није ухапсио Дабовића, није разбијао стакло хеклером и запленио дрогу.

Горан Папић је ухапшен пет дана после Вељка Беливука. Судећи по оптужници, написаној у режимским медијима, Папић није прогонио нарко дилере, већ је сарађивао с њима. Давао је логистичку подршку Беливуковој екипи, Марки Миљковићу је вратио блиндирани ауто, који је одузела полиција, сликао се у „ферарију“ вредном 400.000 евра Насера Kељмендија, рекетирао и радио још свакакве језиве ствари.

Монтирањем оптужнице, Вучић покушава да принуди Папића да сведочи против свог кума Стефановића. Трик је успео.

– Мој брањеник Горан Папић је радио по налогу Небојше Стефановића, а по положају изнад њега су били начелник СБПОK-а Дејан Kовачевић и Илија Хобота. У наредби за спровођење истраге наводи се да је Папић наложио Миленку Мунижаби, тадашњем шефу београдске полиције, да Беливуковом сараднику Марку Миљковићу врати блиндирани аутомобил. Папић, све да је и желео, није могао да изда налог руководиоцу београдске полиције, није имао ингеренције за тако нешто. Уз све то, возило које је враћено Миљковићу никад није било у поседу СБПОK-а – тврди адвокат Бранислав Тапушковић, који је Вишем јавном тужилаштву предложио да се као сведок саслуша и Небојша Стефановић.

Равнотежа страха је успорила братоубилачки рат у АВачком клану. Ипак, резултати се већ виде, грађани имају корист од унутармафијашких обрачуна. Вељко Беливук је у притвору, Дијана Хркаловић на мерама, многи њихови сарадници су у страху, сакрили су се у мишје рупе. Поред тога, Андреј Вучић је у болници, па је стопа криминала значајно смањена. Да би се Србија заиста решила мафије неопходно је да иза решетака заврше Александар Вучић, Небојша Стефановић и сви остали учесници у напредњачком картелу.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!