БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ: Радно време продавница, занатлија, угоститељских објеката, пијаца...

БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ: Радно време продавница, занатлија, угоститељских објеката, пијаца…

Продавнице са храном, према градској одлуци о радном времену трговаца и занатлија, морају да буду отворене 6. јануара, на Бадњи дан, најмање од 9 до 18 сати, док 7. јануара, на сам дан Божића, могу да буду затворени. Радно време празницима прилагодили су и други продавци, угоститељи и јавна предузећа.

Неспецијализоване продавнице у којима тргује на мало, претежно непрехрамбеном робом, као и посебни трговински објекти, могу 7. јануара да буду затворени.

Продавцима ће бити дозвољено и да у ноћи између 13. и 14. јануара, за Српску нову годину, продају и достављају алкохолна пића и пиво.

Дежурне продавнице дужне су да распоред, почетак и завршетак радног времена, истакну на видном месту објекта најмање три дана пре празника.

Сви трговински и занатски објекти у дане празника могу да буду отворени и могу да раде дуже од радног времена наведеног у саопштењу.

Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на подручју Београда раде од 00 до 24 сата, а остале пумпе у граду најмање од 6 до 20 сати.

Зелене пијаце углавном затворене за Божић

Из „Градских пијаца” саопштено је да ће већина зелених пијаца бити затворена 7. јануара, а да ће пијаце „Земун”, „Баново брдо”, „Беле воде” и „Душановац” тог дана радити скраћено, од 6 до 13 сати.

ОТЦ Нови Београд (популарни „Бувљак”), Пијаца за промет старих ствари и робе са грешком на Миљаковцу и Пијаца цвећа ТЦ „Крњача” ће 7. јануара такође бити затворене.

Угоститељски објекти (кафићи, кафане и ресторани) у стамбеним зградама 13. и 14. јануара могу да раде, емитују музику или приређују музички програм од 00 до 24 сата.

Остали угоститељски објекти, који се не налазе у стамбеним зградама, могу да раде у оквиру максимално утврђеног радног времена од 00 до 24 сата.

 

Беоинфо, Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Срећан Бадњи дан!

Срећан Бадњи дан!

Православни вјерници обиљежавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима и породичним …

Предраг Kон опет сеје страх и припрема терен да нас стрпа у карантин за Божић

Предраг Kон опет сеје страх и припрема терен да нас стрпа у карантин за Божић

Епидемиолог и члан Kризног штаба др Предраг Kон изјавио је да је у погледу епидемиолошке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *