fbpx

БАЈЧЕТИНСКИ КРЕТЕН! Упркос противљењу Бразила, Николић помогао да се Шиптари појаве на Олимпијади?

0
(0)

Николић признао да је помогао да спортисти који представљају шиптарске сепаратисте са Косова и Метохије, добију “пуноправни третман, као и сви други учесници“.

Председник Републике Србије, Томислав Николић, коментарисао је своје присуство на церемонији отварања Олимпијских игара у Рију. 
 
Тако смо сазнали да се Бразил, домаћин олимпјиских игара ове године,противио учешћу шиптарских сепаратиста које ни сам није признао што ни не заслужују с обзиром на злочине којима су доспели у овај положај као и здушном помоћи НАТО пакта који је извршио агресију против српске државе и цивилног становништва.

„Пошто се ради о спорту и пошто се наши спортисти међусобно друже(?), тако сам се и ја трудио да остварим комуникацију са свима, бар на нивоу куртоазног поздрављања иако ми увек имамо проблем са представницима такозване државе Косово, који су се и овде појавили уз потпуну подршку и сагласност Међународног олимпијског комитета, а уз противљење бразилских званичника који су на крају, ипак, пружили третман представницима приштинске администрације као и другима”, рекао је Николић а преноси Танјуг.

Из ове изјаве се јасно може видети да Николић претендује да прикажедобре односе између сепаратиста са Косова и Метохије и српских спортиста идући толико далеко да наводи да се они „друже“! На тај начин би српска јавност требала да, будући да су спортисти многима узори,прихвати са олакшањем појаву која је српској држави и народу донела невиђену исоријску срамоту. И то, да поменемо, за време док је баш Томислав Николић председник Србије.

Међутим, недвосмислено се може закључити да се Николић у најбољем случају није мешао у ове догађаје, као да га се то ни мало не дотиче, као да се не ради о проблему државе чији је он Председник! Напротив, Николић открива да се и он „трудио да оствари комуникацију са свима, бар на нивоу куртоазног поздрављања“! Дакле, својим понашањем је дао отворену подршку учесницима шиптарских сепаратиста на овој Олимпијади! Шта су онда друго могли домаћини да учине?

Наравно, све је то требало раније спречити, а то раније урадио је Дивац на сугестију Вучића и можда Дачића потписујући испред српског ОИ сагласност за њихово учешће. Ипак, овде нам Николић открива неке детаље који доказује да упркос потпису и сагласности коју је Дивац дао,постојала је могућност елиминисања политичког пре свега, а не спортског тима Шиптара. Ако је ово било јавно, шта онда мислити о догађајима који су се одвијали на тајном дипломатском плану? Ништа друго него да је и сам дао здушну подршку Шиптарима за присуство на овој манифестацији. То се такође огледа и у његовом, ни по ком основу за Србију битном присуству на церемонији отварања ОИ, када су испред њега прошетали и сепаратисти са КиМ.

Изгледа да српска судбина и шиптарски вештачки „просперитет“ имају истог кројача што се може закључити и по ранијим детаљима када су Хашим Тачи и Томислав Николић носили иста, дакле једнака одела и по изгледу били једнаки.

Наравно, тај одлазак у Рио Николићу и његовој супрузи платили су грађани Србије. Тако да Шиптари не би смели да сметну са ума да им је и ово присуство у Рију, као и све до сада што су важније имали од Скендербега до данас, обезбеђено уз помоћ Срба и да без Срба никада ништа нису могли да учине у својој краткој и неславној истотији.

Горан Петровић


Извор: КМ Новине 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

“ВЕЛИKИ УСПЕХ”: До Нове године сви шиптари из Албаније и Македоније у Србију само са личном картом

3.7 (6) У Охриду је настављен разговор око “малог Шенгена”, који треба да омогући квалитетнијиј …

Вучић: Спреман сам да ускладим ПДВ и подстицаје за инвестирање са Албанијом и Северном Македонијом

1 (1) Председник Србије Александар Вучић види у томе што ЕУ није одобрила почетак приступних …

6 Коментара

 1. Očigledno da nalogodavci sa zapada, naši prijatelji vajni koji su nas zasipali prijateljski bombama 1943, 1944, 1994, 1999… nisu smislili baš logično opravdanje za srpske izdajnike kada je u pitanju takmičenje sportista sa Kosova i Metohije na međunarodnim takmičenjima pa i Olimpijadi. Da su u pitanju sportski principi, na koje se poziva i gospodin „diploma“, oni bi se takmičili pod zastavom svoje države koja je priznata od strane UN – Srbije. Zapad je poznat da ne dozvoljava mešanje politike i sporta i to rigorozno sankcioniše kada se neko usprotivi tom mešanju. Oni međutim insistiraju upravo na mešanju politike u sport o čemu najbolje mogu da posvedoče sportisti Srbije kojima je onemogućeno takmičenje na EP 1992. u fudbalu, na olimpijadi u Barseloni, potom ruski sportisti koji su suspendovani samo zato što su Rusi…

 2. Николић и остали издајници из владе су потписали још горе ствари. Они су дозволили да 15% територије Србије буде одузето. Још увек се о томе ћути. Какви одроди воде ову државу?
  Народ треба да донесе резолуцију да је део Србије под окупацијом до даљњег. Зле силе новог светског поретка не могу вечито да владају.

 3. Njegov put i put njegove zene platilii su gradjani Srbije da bi ih on tamo poni

  zavao.Niko vam nije kriv, vi ste birali i sada vidite kakvog predsedika imate.Bruka za Srbiju .Za te izjave treba da podnese racun gradjanima Srbije

 4. Ovo ce uci u istoriju kao vrhunac unistenja sopstvene drzave, a za racun sopstvenog interesa! Potomci ce ti trpeti posledice tvog ponasanja Tomislave!

 5. Šta, bilo koji rodoljub, može da očekuje od izdajnika, nego da sve više i gore izdaje državu Srbiju i Srbski narod?!?! Jednom izdajnik, uvek izdajnik!! Prokleto mu seme pogano!

 6. Говно издајничко кад тад ће добити и метак у главу.А тек ова пиздурина издајничка дивац -на курац
  је заслужан за примање космета у МОК.Иначе дивац- на курац је финансиран од сороша и амерички
  је шпијун скота по кратком поступку или му одузети Српско држављанство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *