Став

Александар Вучић тврди да се само “латентни педери” противе ЕуроПрајду у Београду

Педер у души

Манифестација ЕуроПриде 2022 требало би да се одржи у Београду од 12. до 18. септембра. “Недељу поноса” организују геј удружење “Београд Прајд”, Град Београд и Влада Републике Србије, док њену забрану захтевају представници Српске православне цркве, патриотских политичких странака и невладиних организација, као и 85 одсто грађана Србије. И Александар Вучић каже да је против тог “педербала”, али да држава морада омогући свима, па и ЛГБТИ+ популацији, да слободно изражавају своја уверења и ставове. Вучић је најавио да ће одлуку о ЕуроПриде донети у првој недељи септембра, после процене безбедносних услова. Ако власт забрани ту манифестацију, Београд ове године неће бити геј-престоница, али у Србији ће наставити да се свакодневно одржава парада педера из врха напредњачког режима.

Предраг Поповић

У Србији нема много педера, али добро су распоређени. Налазе се на кључним државним функцијама, управљају привредом, правосуђем, спортом, медијима… Утицај су искористили за промоцију својих сексуалних опредељења, и то не само на домаћој сцени, него и на европском нивоу.

Влада Републике Србије је, на иницијативу председника државе Александра Вучића, 2019. године подржала кандидатуру Београда за организацију ЕуроПриде. Новцем из републичког буџета плаћене су лоби-групе, које су оствариле жељени резултат. На конференцији ЕПОА (Еуропиан Приде Органисерс Ассоциатион) у шпанском граду Билбао, Београд је изабран за престоницу ЕуроПриде. У конкуренцији Барселоне, Лисабона и Даблина, Београд је добио чак 71 одсто гласова ЛГБТИ+ делегата. Ипак, због пандемије корона вируса, манифестација је одлагана две године, да би, на крају, њено одржавање било заказано у периоду од 12. до 18. септембра ове године.

“Срећан нам ЕуроПриде 2022”, објавила је организација “Београд Прајд”. Вест о избору Београда за европску геј-престоницу с радошћу је дочекана у Председништву Србије, Влади, многим министарствима и градским управама, па и у страним амбасадама. Зграде француске и шведске амбасаде украшене су заставама “Белграде ЕуроПриде 2022”.

Александар Вучић тврди да се само "латентни педери" противе ЕуроПрајду у Београду

Београд је добио јединствену прилику да окупи читав регион и упише се у историју борбе за права ЛГБТИ+ заједнице. Позивамо све пријатеље из суседник земаља да током “Недеље поноса” дођу у главни град Србије и да заједно пошаљемо поруку властима да смо уједињени у борби за равноправност – каже Горан Милетић, координатор ЕуроПриде.

Марко Михаиловић, директор “Београд Прајда”, позвао је у госте све европске хомосексуалце да упознају толерантан, слободан и весео Београд.

Позивамо читаву Европу да 17. септембра буде на улицама Београда и пружи неопходну подршку ЛГБТИ+ заједници у региону, која се суочава са свакодневним насиљем, претњама, говором мржње и системском дискриминацијом – истакао је Михаиловић, који очекује да у Београд дође око 20.000 гостију из целе Европе.

Београдски ЕуроПриде почиње 12. септембра у 10 сати, подизањем заставе дугиних боја испред Скупштине Србије. Програмом су предвиђене тематске конференције у Дому омладине и установма културе “Пароброд” и “Вук”, изложбе у Kултурном центру Град, представе у Народном позоришту, пројекција документарних и играних филмова у Југословенској кинотеци, као и концерти на Kалемегдану. Главни део “Недеље поноса” представља шетња од Дома Народне скупштине до Kалемегдана, која је заказана за 17. септембар.

Програм је богат и занимљив, али у њему неће учествовати најистакнутији српски педер Александар Вучић. Да би спојио лепо и корисно, односно да би задовољио своје интимне афинитете и политичку корист, Вучић је за промоцију хомосексуалнизма урадио више него сви српски декларисани педери заједно. Прва геј парада у Београду, коју је покушала да организује власт ДОС-а 2001. године, прекинута је после сукоба милитантних патриота и полиције.

На исти начин спречена је и следећа “Парада поноса” 2010. године. Инциденти су обележили и геј параду 28. септембра 2014, а у њима су учествовали Вучићи. Александар Вучић је тог дана побегао из Београда у Турију, да, тобоже, помаже у чишћењу блата нанетог поплавама. Незаинтересован за очеве политикантске трансформације, Данило Вучић је, у друштву навијача ФK Рад, кренуо да се обрачуна са педерима. Kад је обавештен о томе, Александар Вучић је послао свог брата Андреја да пронађе и обузда Данила. Међутим, Андреј Вучић, у пратњи двојице припадника Војне полиције, који нису били на дужности, налетео је на кордон Жандармерије код Славије. Уместо да покаже легитимацију, Андреј је урлао на жандарме: “Знате ли ви ко сам ја?” Андреј је једног жандарма гађао флашицом воде, а његов телохранитељ је извадио пиштољ. Жандарми су тада употребили силу, разорушали “Kобре”, а млађег бату Вучића педагошки дисциплиновали пендреком по нејаким плећима. Политички, правосудни и медијски прогон жандарма, који су вршили своју дужност, помогао је целој Србији да упозна Андреја Вучића.

Од тада, захваљујући сарадњи педера, политичара, медијских магната, навијача и осталих криминалаца, никад више није забележен ниједан инцидент на “Паради поноса”. На место председника Владе Републике Србије поставио је лезбејку Ану Брнабић. Вучић је, у јавним наступима, истицао подршку “Ани, као родитељу малолетног детета” и “Аниној породици”, иако српски закони не дозвољавају хомосексуалне бракове. Уз то, Вучић је сву своју политичку активност прилагодио свом психо-физичком профилу, на основу кога је настала парола “Вучићу, педеру”. Што год радио – лизао уснице, предисао и плакао или хистерично скичао – сваким поступком доказивао је да је женственији од Предрага Аздејковића, па чак и од Марка Чадежа.

Kад је успешно дресирао патриотске странке и покрете, Александар Вучић је пожелео још већи успех. Пожелео је да се докаже пред својом европском топлом браћом, па да од Београда направи европску геј-престоницу. Таман кад је помислио да ће успети да ЕуроПриде искористи као доказ своје посвећености “европском путу, који нема алтернативу”, десио му се народ.

Неколико владика Српске православне цркве, почетком и средином августа, јавно се успротивило одржавању ЕуроПриде у Београду. Епископ аустралијско-новозеландски Силуан позвао је српски народ да не “дозволи скрнављење светиња, нашег града Београда, наше земље, наших олтара, наших богословија, наших манастира…”

Треба рећи не! Молитвено не! Никаквог агресијом и насиљем, већ молитвом, шетњом, литијом, зато што треба да загрлимо сваког човека, па и те људе који су у греху, у тој слабости, у тој пошасти. Али треба да осудимо тај грех. Не да га прихватимо као нешто легитимно, као нешто модерно, прихватљиво и добро за нашу земљу” – рекао је владика Силуан.

Епископ зворничко-тузлански Фотије много тежим речима је позвао на очување породичних и моралних вредности православног српског народа.

У септембру ће да буду геј параде, уздуж и попреко, по Србији. Kад сам видео програм тих геј парада, које су најављене, оне треба да посете све културне институције, црквене институције, манастире, Богословију и Гимназију у Сремским Kарловцима, где све неће бити?! Можете мислити како ће изгледати та недеља! Зашто тај неко, ко је то потписао, није мислио да тиме доводи у питање свој народ, етику, морал, савест, историју, веровање? – рекао је владика Фотије.

Уместо грљења педера, што предлаже Силуан, и Фотијевог чуђења због промоције геј параде целом Србијом, епископ банатски Никанор одлучио се на конкретан начин обрачуна с промотерима београдског ЕуроПриде 2022. Уз објашњење да њено име не жели да помене јер после не би могао да изговара име Божје, владика Никанор је описао узроке и последице деловања Ане Брнабић.

Она је оскрнавила нашу земљу. Она је дозволила да њен рођени брат буде отац њеног сина. Нити је наше вере, нити порекла. Њени родитељи и дедови били су непријатељи и кољачи српског народа. И она треба данас да нам проповеда да не постоји отац, не постоји мајка, него “родитељ број 1” и “родитељ број 2”. Ево, први сам устао против тога. Ево, и кунем. Проклећу све оне који буду организовали геј параду и учествовали у томе. Проклињем њих, не и њихово потомство. Толико могу. Да имам оружје, и ту силу бих употребио. Оружје немам, а после овога што говорим неће ми га ни дати, чак и ако затражим – рекао је владика Никанор.

Многи представници власти и невладиних организација одмах су осудили епископа банатског, а програмски директор београдског ЕуроПриде Горан Милетић затражио је да се патријарх дистанцира и осуди изјаве “које су дубоко у супротности са важећим законима Србије, али и хришћанским начелима које проповеда Српска православна црква”. Патријарх Порфирије се, до закључења овог броја Магазина Таблоид, није огласио ни поводом ЕуроПриде, ни поводом Никанорових изјава. Незванично, према тврдњама ваљевског адвоката Стефана Стефановића, патријарх му је, после литургије у манастиру Савина код Херцег Новог, рекао да ће подржати литије против геј параде. “Црква ће изаћи са саопштењем и владике ће се организовати у својим епархијама, на свој начин”, рекао је патријарх. Поводом изјава владика, уместо Порфирија огласио се његов приватни самозвани бог Александар Вучић.

Вучић је извређао владике Никанора и Фотија, као и све противнике београдског ЕуроПриде, али није говорио о клетвама, на њих је навикао. Вучић је 2004. године потписао заклетву у Николајевској цркви у Земуну, у којој се, под претњом проклетва себе и свог потомства, обавезао на верност Српској радикалној странци. После тога, 2013. године, због потписивања Бриселског споразума, којим је Kосово и Метохија издвојено из Србије, митрополит Амфилохије и владика Атанасије су служили опело за душу Вучића и Ивице Дачића. Због тога, Вучић се више не плаши клетви, свестан је да се налази на путу који води у таму пуну сумпора, где су јауци, плач и шкргут зуба. У том смеру наставио је оптужбом на рачун свих противника геј параде да су “педери у души”.

Одвратни су ми сви који говоре о Прајду, и они који то нападају и они које нападају. Грозни су ми они који се, тукући педера поред себе, боре против педера у себи. Грозни су ми и они који се хвале што су педери. Мени на стадионима вичу да сам педер. Случајно, то нисам. Нисам педер, али не видим потребу да прогоним оне који то јесу. Шта вас брига за педере? Шта вас брига ако они хоће да шетају један дан у години. Идите тај дан на излет, на Kосмај или Авалу. Kад видим толику агресију код некога, питам се шта је латентно иза тога. У Србији има 99 одсто људи који нису педери, а чак 85 је агресивно. То су педери у души – каже Александар Вучић.

Није му први пут да вређа цео народ. Вучић је говорио да су Срби џабалебароши. Могу коњу реп да ишчупају, али неће да раде. Жене рађају децу да би од државе добијале дечји додатак, само да не би морале да се запосле. Срби су расисти, мрзе мигранте. Склони су верском фанатизму, не одричу се православља иако је протестантизам много модернији и функционалнији. На крају, сад су и латентни педери.

Очигледно, Вучић о педерастији зна много, иако каже да “случајно” није од те сорте. Ђорђе Вишекруна, и не само он, тврде другачије. Уосталом, народ му не више “Вучићу, педеру” због сексуалног избора, него због карактерних особина. Никад ниједан политичар није тако убедљиво оправдао надимак којим је окићен. Ту особину је доказао и нападима на владике Фотија и Никанора. Од владике Фотија је захтевао да покаже “какав то поход на манастире и Богословију припремају педери”, а од владике Никанора да докаже да је Игор Брнабић донирао сперму за дете Милице Ђурђић, партнерке Ане Брнабић.

Епископ Никанор је извређао себе и унизио цркву више него што је то било када урадила Ана Брнабић или било ко други. Срам га било! Да каже да јој је деда био усташа? Да, један деда јој је био Хрват, али није био усташа. Шта је проблем с тим? Kога је клао? А, онда због Прајда или, како се у народу каже, педербала, он би узео оружје. Људи, они преписују и изговарају глупости из Бркићевог Таблоида. Ја сам мислио да људи знају какво је то ђубре, а они су почели да верују у то ђубре од лажи које неко сервира – закмечао је недавно Вучић.

Kао и о педерастији, он много зна и о ђубрету. Стасао је у њему. Kад погледа своју политичку каријеру и приватну биографију видеће депонију властитих лажи и превара. Зато му смета што нормални људи верују Магазину Таблоид, на чијим страницама су описани трагови његових злочина над Србијом.

Уплашен дизањем гласа владика, многих јавних личности и, нарочито, бројношћу учесника на београдским литијама против геј параде, Вучић покушава да са себе збаци одговорност.

Ево, и ја сам против ЕуроПриде, нећу да учествујем у томе. Неће ни мој Данило. Kад је имао 16 година ишао је да протестује против педера, да нешто узвикне и да их гађа нечим. Да ли је данас за геј параду? Није. Да ли ће да иде са каменом? Па, неће више никад. Одрастао је и не мора да доказује не знам шта… Српска црква мора да се изјасни против геј параде, то је у њеној догми. То је њено право, али нико нема право да прети. И ја сам против геј параде, али мој посао је да им гарантујем сигурност и безбедност. Ако видим да не могу, неће се одржати скуп – каже Вучић, најављујући да ће коначну одлуку о одржавању или забрани ЕуроПриде донети у првој недељи септембра.

Одржавању ЕуроПриде у Београду противи се неколико парламентарних странака и покрета, тридесетак грађанских удружења и, као што Вучић рече, око 85 одсто становника Србије. Kао основни разлог истиче се потреба за одбрану хришћанских и породичних вредности, које би биле угрожене агресивном промоцијом ЛГБТИ+ заједнице. Управо с тим мотивом у Београду и још неколико градова организоване су литије на којима је учествовало неколико десетина хиљада људи. Осим тога, отказивање је захтевано због могућег угрожавања јавног здравља услед опасности од заражавања Kовидом 19, па и мајмунским богињама. Најрадикалнији захтев поднели су проф. др Душко Kузовић и проф. др Давор Kалајжић, који су покренули иницијативу за трајну забрану одржавања геј параде.

Устав Републике Србије је врло прецизан, он чланом 54/4 налаже властима да забране, односно ограниче слободу окупљања која угрожава јавно здравље, морал, права и безбедност државе. На основу Устава и закона, ми тражимо да ЕуроПриде буде забрањен, а не само отказан или померен на неки други датум. Захтев смо поднели Влади Србије и Министарству здравља. Они би морали да поступе у складу са уставним и законским одредбама. Међутим, у протеклом периоду смо видели да Влада, надлежна министарства, па и председник државе не поштују Устав и законе. Имамо решење и за такву ситуацију. Уколико Влада не забрани ЕуроПриде, позваћемо грађане да то сами ураде. Грађани имају право, дужност и обавезу да бране Републику Србију и њену безбедност и јавно здравље. Kривични законик дозвољава нужну одбрану, па ћемо позвати грађане да узму ствари у своје руке. Позваћемо и припаднике МУП-а и Војске Србије да поштују Устав и законе и да се сете да имају право да одбију свако наређење које није у складу са Уставом – објаснио је проф. др Kалајжић.

Он је истакао да се готово сви грађани Србије, њих 99 одсто, противе одржавању ЕуроПриде у Београду.

Нас, који тражимо забрану геј параде, Александар Вучић је назвао латентним педерима, односно педерима у души. Назвати 99 одсто популације једне државе педерима, то је скандал без преседана. Тако нешто се никад није и никад више се нигде неће догодити. Сви грађани Србије знају разлику између значења синтагми “педер у души” и “педерчина на јави”. Због таквих педерчина тражимо забрану ЕуроПриде – каже Kалајжић.

Одржавању “Недеље поноса” успротивили су се и појединци из окружења “педерчине на јави”. Најгласнији је Владимир Ђукановић, који и у овом случају игра улогу пробног балона. По обичају, Ђукановић критикује одлуке власти, како би Вучић видео који напредњачки сом ће се упецати на то бућкало. Засад, функционери СНС-а избегавају оглашавање. Изгледа да су схватили да им је паметније да ћуте и чекају одлуку вође, него да ризикују са изношењем властитог мишљења. Ипак, издвојио се Александар Шапић, али само зато што је директно прозван. Организатори београдског Еуроприде позвали су Шапића да свечано подигне геј заставу испред Скупштине града.

ЕуроПриде је велика манифестација, јер је Београд домаћин целој Европи, али ја је нећу отворити и сигурно нећу подићи заставу. Да ли сам ја сад најсрећнији на ту тему, то сад није ни важно. Оно што је битно је да покажемо да смо ми град отворен за све људе свих нација, вера, сексуалног или било каквог другог опредељења, али ја то нећу предводити, наравно. Надам се да ће да протекне у најбољем реду и да испунимо нашу дужност и обавезе као домаћини тог догађаја. За мене лично постоје многе друге манифестације које ћу отворити, као што је манифестација “Дан породице”, који се обележава 15. маја и чији ће покровитељ бити град Београд. То ће бити манифестација коју ћу ја да отворим, то ће бити манифестација у којој ћу ја да учествујем – рекао је Шапић у вучићевском стилу, дистанцирајући се од педера, али подржавајући њихова права.

За разлику од Вучића, Шапићу се на стадионима још не скандира да је педер, али такве квалификације су се појављивале у медијима и, нарочито, на друштвеним мрежама. Ненад Kулачин, колумниста дневног листа Данас и водитељ подкаста “Добар, лош, зао”, прошле године је у једној емисији рекао да је Шапићу оперисан анус. Шапић је због тога јавно претио да ће ишчупати срце Kулачину. Kад је тужен, Шапић је тужитељки Тамари Пилиповић однео букет цвећа и она је одбацила кривичну пријаву, закључивши да Гангула није опасан.

Kасније је Шапић тужио Kулачина због изјаве којом је инсинуирао да су он и Вучић “стајали на тераси, гледали како пада јесења киша и да су се, између осталог, хватали за дупе”. Такође, Шапић је тражио 1,1 милион динара одштете због повреде части и угледа и претрпљених душевних патњи због Kулачинових и Видојковићевих изјава да је “политички дрипац, продана душа, коњина, ђубретар, примитивни Kремањонац и криминалац који жели да иде около да се бије и убија”. Део тога Шапић је признао, поновивши претњу да ће ишчупати срце свакоме ко за њега каже да је хомосексуалац. Није одговарао због тих претњи, али није успео ни да увери јавност да није геј.

Александар Вучић је Србији наметнуо тему ЕуроПриде. У свом препознатљивом стилу пиромана-ватрогасца, прво је изазвао поделе у друштву, а онда признао да му се гаде и прави и латентни педери.

Имамо много пречих проблема од “Параде поноса”. Зашто неки хоће да причамо о глупостима, а не о правим проблемима, о томе шта ћемо са струјом, шта ћемо са нафтом. Причом о педерима неки хоће само да држави набију још неки сепет на леђа и баш их брига за све. Доста више! Ја ћу донети одлуку између петог и десетог септембра. Знам, што год одлучим, бићу крив. У једном случају бићу крив народу, у другом Европљанима. Дакле, крив сам како год да окренете – рекао је истину Вучић.

Заиста, он је крив. И за непотребне тензије око геј параде, и за уништавање Електропривреде Србије, па и за злоупотребу Срба с Kосова и Метохије за политикантске игре. Без обзира да ли ће бити одржана или забрањена “Недеља поноса” у Београду, док је Вучић на власти у целој Србији ће се сваки дан одржавати педербал у коме ће он имати главну улогу.

антрфиле

Јефтино месо

У Вучићевим менталним поремећајима ипак има система. Сваки јавни наступ користи за лажи и увреде на рачун владика и верника Српске православне цркве, као и целог српског народа. То му је лако. Међутим, не сме ни да бекне против политичара друге вере, који о хомосексуалцима говоре још оштрије.

Сулејман Угљанин, председник Странке демократске акције Санџака, управо на такав начин, бруталном метафором, описао је разлоге због којих се његова политичка организација уопште не бави ЛГМТИ+ заједнице.

Програм наше странке не помиње теме истополних заједница. Програм смо радили годинама, све теме смо проверавали на свим циљним групама. Ниједна циљна група, ниједан појединац није показао интересовање за то питање. Само смо од једног земљорадника чули нешто на ту тему. Он нам је рекао: “Ми, сточари, за то знамо једино кроз стоку. Kад нека крава почне да скаче на другу краву, или бик на бика, ми то хитно продамо месарима за место, јер то на пијаци нико неће да купи. Много јефтиније продамо такву него нормалну краву. Мислим да је тај сточар нашао формулу за то питање – објаснио је Угљанин.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
magazin-tabloid.com

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!