fbpx

Бакире, врати се вери својих отаца и спаси душу своју!

0
(0)

Бакир Изетбеговић је пореклом из Смедерева, а његови преци су се презивали Живковић! Изетбеговићи су у 18. и 19. веку били позната београдска породица, а даљим пореклом су из Смедерева и презивали су се Јахић, од Јахија – што на српском значи Живковић.

Како пишу Наше Новине, по бекству из Србије променили су презиме у Изетбеговић, које су узели од бега Изета.

У прилог тези да и Бакир Изетбеговић добро зна од кога потиче иде и чињеница да његов отац Алија Изетбеговић никада није крио српске корене, а у неким његовим личним документима које је својеручно попуњавао стоји да је „Србин муслиманске вероисповести“.

Историчар из Сјенице и добитник награде за 2013. годину Салих Селимовић, који је велики део радног века посветио истраживању корена муслиманског становништва на подручју Санџака, сматра да бошњачки члан председништва БиХ покушава да побегне од српског порекла иако је свестан да у њему нема ништа спорно или непознато.

– Бакир ме је посебно интересовао с обзиром на нека његова ранија иритирајућа иступања… Међутим, опште је познато да су његов отац Алија Изетбеговић и Слободан Милошевић често у разговорима помињали Изетбеговићево београдско порекло – каже овај историчар.

Наше новине

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Будало једна, народ ти гладан а ти причаш о рату!

0 (0) БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ и лидер Странке демократске акције Бакир Изетбеговић изјавио је …

Е, мој Ђорђе Маљковићу, ти си пореклом Србин из Метохије!

0 (0) Хрватска јавност годинама је веровала да је славни холивудски глумац Џон Малкович пореклом …

2 Коментара

  1. Kada cd srbi da shvate da sve ovakve kao sto je ovaj balija stiti amricka cia ciji su oni sluzbenici.Niko im nista ne moze nikakav sud sve dok ameri ne rese da ih puste niz vodu.Medjutim to se nece desiti iz razloga sto mnogo znaju a da ih ucutkaju to im ne ide u prilog.

  2. Neka njega gde je sad. Niti su Srbi sta izgubili, niti su Muslimani sta vredno dobili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *