Ова глава бивших Живковића пореклом из Смедерава много сере...

Ова глава бивших Живковића пореклом из Смедерава много сере…

* Председник СДА: „Република Српска је један ентитет захваљујући Уставу који се сутрадан може промијенити, а не захваљујући Дејтонском мировном споразуму. То двоје се не може поредити“

___________________________________________________________

БАКИР Изетбеговић, председник Странке демократске акције (СДА), изјавио је данас да је Србија доказала да нема право да влада над Косовом.

“Држава Србија је зорно доказала да нема право владати над Косовом. То су они сами себи урадили када је Косово у питању. Косово је било аутономна област, Република Српска је један ентитет захваљујући Уставу који се сутрадан може промијенити, а не захваљујући Дејтонском мировном споразуму. То двоје се не може поредити”, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о односу Србије према БиХ, Изетбеговић је навео да је познато да је српска страна предвођена Слободаном Милошевићем и Радованом Караџићем етнички очистила од несрба пола територије БиХ.

„Направила је логоре, силовала и убијала, порушила све трагове постојања два друга народа. Иста та страна и режим је исто зло направило на Косову и у БиХ. Немају историјских, моралних нити правних чињеница на које се могу позвати и изједначити права Срба у БиХ и права Албанаца на Косову”, тврди Изетбеговић.

Он сматра да би Србија требало да доживи катарзу и коначно се суочи с оним што је урадила и извини се и Босни и Херцеговини и Косову.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

За 14 година пораст малигних болести за 235 одсто годишње, и то све због Железаре

За 14 година пораст малигних болести за 235 одсто годишње, и то све због Железаре

На грађане Смедерева недавно су падали метални опиљци, а на штетност Железаре по здравље и …

УЖАС У СМЕДЕРЕВУ После црне прашине, падају челични опиљци (видео)

УЖАС У СМЕДЕРЕВУ После црне прашине, падају челични опиљци (видео)

Смедеревски локални Покрет “Тврђава” саопштио је данас да им се обратио већи број грађана који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *