Банатски паори на суду оборили Вучићев противзаконити уговор са немачким Тенисом

Банатски паори на суду оборили Вучићев противзаконити уговор са немачким Тенисом

0
(0)

Управни суд у Новом Саду поново је дао за право банатским пољопривредницима, који воде спорове са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду за раскид уговора о давању земље у дугорочан закуп.

Овога пута пали су уговори са Тенисом, за који је у околини Зрењанина безецовано преко 2.400 хектара најбоље земље. Пао је и уговор са локалном фирмом Фармер 023, а неколико месеци раније Управни суд донео је исту пресуду у случају компаније Фоод планет, за раскид уговора о давању у закуп на 30 година 900 хектара земље. Због свега покрајински Секретаријат за пољопривреду морао је да ратарима плати 1,5 милион динара.

– Сретни смо јер је пресуда у нашу корист. Али је ово Пирова победа, јер је покрајински секретаријат поново разматрао нашу жалбу у случају фирме Фоод планет и опет донео одлуку којом нас одбија, а то ћемо да оспоримо, па тако у круг – каже за Данас Славко Вуков, из Савеза удружења пољопривредника Баната.

У овом удружењу кажу да је Управни суд потврдио да у били у праву и да ти инвеститори којима је дата земља у дугорочан закуп нису били прави, већ фиктивни инвеститори.

– Они су покушавали да пронађу начин да дођу у закуп земље на период од 30 година. Сматрамо да никако не ваља давање земље на овако дугачак период и да су најбољи инвеститори пољопривредници државе Србије. Ми смо ти који улажемо у производњу а наша деца, будући пољопривредници, највећа су инвестиција ове државе – коментарише пресуду Драган Клеут, председник Савеза удружења пољопривредника Баната.

Иако у пресуди стоји да компаније не испуњавају услове које је држава прописала да би могле да добију државно земљиште у закуп на 30 година, немају потребне референце, претходно искуство у раду са пољопривредним земљиштем, претходно искуство улагања у пољопривредно земљиште, места за радовање пољопривредника баш и нема.

– Земља коју је на истом конкурсу добила фирма Фоод планет стоји необрађена. Покрајински секретаријат је донео ново решење којим се опет даје то исто земљиште Фоод планету. Имамо рок до 27. марта да поново поднесемо тужбу против ове одлуке. Ми ћемо то и урадити. Имамо утисак да неко на силу покушава да прогура неке фирме да добију државно земљиште у дугорочан закуп – тврди Драган Клеут.

Сем пољопривредника, оваквим одлукама покрајинске и државне администрације оштећени су и бивши власници пољопривредног земљишта, који у реституцији потражују аграрно земљиште на подручју Војводине. Њима је Министарство пољопривреде одредило, одлуком од априла прошле године, најлошије парцеле које могу да добију као обештећење јер најбоља земља, само у Зрењанину 3.500 хектара, мора инвеститорима.

До краја марта?

Компанија Тенис требало би до краја марта да донесе одлуку да ли започиње инвестицију у Србији, у оквиру које је планирано подизање више фарми и кланица свиња. Домаћа јавност заинтересована је да сазна шта ће бити са инвестицијом столећа.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: Kо је незадовољан нека се сели из Србије! ИМА БРЕ ДА РАДИТЕ, ОВДЕ ЈЕ ТЕЖАK ХЛЕБ…(видео)

ВУЧИЋ: Kо је незадовољан нека се сели из Србије! ИМА БРЕ ДА РАДИТЕ, ОВДЕ ЈЕ ТЕЖАK ХЛЕБ…(видео)

4.4 (7) Циничне и надмене изјаве председника СНС који се иначе цео живот бави лаганим …

Нико ко је признао нарко-терористичку државу не може Србину да буде ни пријатељ ни брат!

Нико ко је признао нарко-терористичку државу не може Србину да буде ни пријатељ ни брат!

5 (3) Срби у Врању, Пироту, Лесковцу, Нишу, па и у Чачку још памте из …

2 Коментара

  1. АУ-У, КОЈИ ПОРАЗ?

    Управни суд у Новом Саду поново је дао за право банатским пољопривредницима и оборили Вучићев противзаконити уговор са немачким Тенисом. Ова вест одзвања широм земље. Затечени су сви, како може једна одлука власника Србије да буде оборена на суду. Вест је још чуднија јер је он и председник, премијер, министар, полиција, судство, војска. Ову вест због његовог власничког понашања, као газда свему, многи је прихватају као први и за сада једини пораз. Ова вест охрабрује и пензионере, којима је бездушно отимао пензију пуних четири године, да успеју на суду о неуставног и накарадним закону власника Србије да узурпира закониту имовину пензионера и врате је у свој посед. Шта је то, никоме није јасно, бар за сада? Можда се досетио да треба да буде најзад и човек и да прихвати да и правда има свог дана?

  2. „Zato sto sam pametan“ pa sam zamenio prvo slovo, ja se ne razumem u proizvodnju nego u ono drugo, bre!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend