БАНДА ЛОПОВСКА! Министре Стефановићу, ко је узео провизију на тендеру и полицији увалио шкарт униформе?

0
(0)

Полицијски службеници добили су средином јуна месеца нове униформе. Неколико месеци касније, полицајци се жале да су униформе јефтине и неквалитетне.

Један од услова полицијски синдиката за обуставу штрајка био је да се полицајцима набаве нове униформе. За дивно чудо, Министарство унутрашњих послова испоштовали је захтеве синдиката и полицијски службеници добили су средином јуна месеца нове униформе.

После неколико месеци, полицајци су почели да примећују мањкавости нових униформи. Један од полицајац са којим смо разговарали рекао нам је да су нове униформе “шкарт”.

– Униформе су направљене од чисте синтетике. Још увек нисмо добили комплетну пропратну опрему. Униформе су толико неквалитетне да је стандардни опасач, који сви полицајци носе, успео да оштети униформу после пар месеци коришћења. Скинула се боја са униформе, прича за Телепромптер.рс један полицајац из Војводине који је захтевао да остане анониман.

Други полицајац нам је рекао да је лично морао да плати израду тракице на којој је исписано његово презиме. Из тог разлога се тракице разликују од полицајца до полицајца.

– У почетку смо се радовали новим униформама, али то радовање је било кратког даха. Нико није посебно одушевљен новим униформама и види се да су потрошили минимално новца. Из свог џепа сам платио ту тракицу на којој пише моје презиме. Такође, и даље из свог џепа морам да плаћам путне трошкове приликом одласка на суђења и сведочења, каже наш други саговорник.

policija-uniforme

Иако је Министарство унутрашњих послова раније саопштило да ће сви полицајци добити по два пара летњих панталона, две летње и две зимске кошуље, две поло мајице и две мајице дугих рукава, по једну подјакну-џемпер и кратку јакну, опасач, зимске и летње борбене патике, чарапе и зимске и летње качкете, саговорници Телепромптера тврде да то обећање није испуњено.

На пример, сви полицајци са којима смо разговарали носили су зимске чизме, иако је обећано да ће добити и летње ципеле. Неке полицајце смо затекли у старим летњим ципелама. Такође, већина полицајаца није добила ни обећане качкете ни летње кошуље.

Чак ни значке више нису металне.

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, раније је изјавио да су нове униформе набављене у складу са “економским могућностима у земљи”.

– Наравно борићемо се за то да полицајаци имају боље услове рада у складу са економским могућностима земље, рекао је Стефановић средином јула месеца.

У праву је Стефановић. Полицајци су добили шкарт униформе које су после пар месеци почеле да се распадају, баш као и економска ситуација у земљи.

Телепромтер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

5 (12) Фирма Асеко, у којој је један од директора рођени брат премијерке Ане Брнабић, …

Трампов главни адвокат: Бајденов изборни штаб је реализовао централизовани план за крађу избора

4 (4) * Рудолф ЂУЛИЈАНИ: „Када смо започели истрагу, <…> брзо је постало јасно да …

Један коментар

  1. БАНДА ЛОПОВСКА! Министре Стефановићу, ко је узео провизију на тендеру и полицији увалио шкарт униформе?
    —————————–
    Такви послови се поверавају само провереним страначким кадровима.
    Онима чији је животни мото: “ а колики је мој део ? „

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend