Беџет Пацоли је 1982. године радио за југословенску УДБУ и по њиховим налозима ликвидирао шиптаре

5
(3)

Швајцарска федерална полиција испитивала је Беџета Пацолија убрзо након убиства Јусуфа Гервала, Бардоша Гервале и Кадрија Зека. Пацоли, који је тренутно потпредседник владе тзв. Косова и министар спољних послова, налази се на списку осумњичених за убиство ове тројице албанских иредентиста.

Они су убијени 17. јануара 1982. у Немачкој, а о Пацолијевој умешаности у убиство сведочи документ Федералног завода за криминалистику тадашње Западне Немачке. Овај документ је до сада најдиректнији доказ у Пацолијеву умешаност у у поменута убиства.

Немачке власти и даље нису затвориле истрагу о овим давним, сумњивим убиствима, а кажу да има индиција да иза њих стоји југословенска тајна служба познатија као УДБА. Према њиховим сазнањима, Пацоли је био агент ове службе у учествовао је у ликвидацији антидржавних елемената у Европи.

Пацоли је након поменутих убистава напустио Швајцарску у којој је у то време живео и на кракто, преко Југославије, отишао у Албанију, вероватно да би се склонио на неко време.

Тужилаштво у Приштини намерено је да од немачких власти затражи додатне информације везане за овај случај у жељи да открију Пацолијеву умешаност у случај.

Извор: Kosova.info

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Берлин: Центар за вакцинисање затворен због одсуства интересовања!

5 (7) Први дани били су предвиђени за вакцинисање особља за његу старих, али очигледно …

Њемачке пословне вијести: Велики савез Енглеске и Турске поприма контуре

5 (3) Њемачке пословне вијести су у протеклих 12 мјесеци више пута указивале на обрисе …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Није срамота што је Пацоли осамдесетих радио за службу, то је била и његова држава. Штета је што га онај део службе који је остао частан није задржао на вези. Пацоли има изузетно присне везе у Кремљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend