Београд: Градски саобраћај у расулу, а права КАТАСТРОФА ТЕК ПРЕДСТОЈИ!

0
(0)

Ред вожње у јавном градском превозу већ недељама се не поштује! Путници из свих делова града тврде да на аутобусе чекају од 20 до 40 минута. Поласци се прескачу, спајају, а кад возило напокон стигне, у њега не може да се уђе. Руководство ГСП тврди да ванредних проблема нема и да се на возила чека због радова или застоја на трасама.

Из Секретаријата за јавни градски превоз, међутим, тврде да је разлог кашњења возила то што градском превознику недостаје чак 200 возача, па аутобусе нема ко да вози!

– Превоз је катастрофалан последњих дана – наводи Сања Т. из Падинске скеле. – Ред вожње се уопште не поштује. Тако, иако би од 15.00 до 15.30 по распореду требало да из Скеле крену четири возила на линији 101, појаве се само два.

Слична ситуација је на многобројним линијама, па се жале и путници који користе аутобусе 23, 31, 37, 47, 35, 83, 85, 95…

– Сва возила су нам на улицама и аутобуса нема само зато што имају проблема да се пробију трасом којом саобраћају – истиче директор ГСП Радиша Момчиловић. – Конкурс за запошљавање нових возача код нас је увек отворен. У септембру нам је отишло 15 возача, а запослили смо 29 нових. И у октобру је отишло 20, а дошло 37. Ако се овај тренд настави, не би требало да буде проблема.

Упркос умирујућој изјави челника ГСП, на основу саопштења Секретаријата за јавни градски превоз, датог Танјугу, ситуација је и сада критична.

– Главни разлог што возила не полазе по реду вожње је недостатак чак 200 возача у ЈКП ГСП „Београд“ – рекли су у Секретаријату за јавни градски превоз. – Зато превозници нису у могућности да крену по планираном реду вожње. Тренутно се на најоптерећенијим линијама у граду не планира повећање броја возила, све док се прво не побољша постојећи ред вожње на свим линијама.

Престоницом би, према зимском реду вожње, сваког дана требало да крстари 1.367 возила.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Инцидент испред Сава центра: Сукоб народа и комуналне милиције (видео)

5 (3) Седница Скупштине града почела нешто после 10 сати. До опозиције и удружења грађана, …

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

Један коментар

  1. Изгледа да је било важније купити јелку за 80 000евра, и све оне џиџа биџе, накачити по Београду као доказ примитивизма градске власти, него купити делове за аутобусе и платити возаче пристојније…Весић као најодговорнији лик би морао положити рачун за стање у ГСП. Све се може платити картицом, није потребна готовина, осим маркице за превоз . Бус плус се искључиво готовином плаћа, Боже питам се зашто??? Могао би да одговори Весић куда иду те паре, којима не сме остати траг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend