fbpx

Београд са највише новца помогао Студио Б, милиона добиле фирме основане пре месец и по

0
(0)

НА конкурсу за суфинансирање медијских пројеката град Београд скоро трећину новца доделио је Студију Б, а средства су додељена и музичким удружењима, као и фирмама које су регистроване после расписивања конкурса, објавио је данас портал Пиштаљка.

Од укупно 73,9 милиона динара, Студио Б и фирме повезане са том телевизијом „Брендер“ и „Ирик“ добиле су 23 милиона за медијске пројекте.

Конкурс је расписан 18. августа, а 17. октобра објављена су решења о расподели средстава.

Пиштаљка је навела да је новац опредељен за предузећа „Фолим“ и „Зофин“ које су основана пре месец и по дана.

Пет милиона динара добила је фирма „Фолим“ регистрована 22. августа, а четири милиона динара опредељено је за пројекат „Београд за свачији џеп“ фирме „Зофин“, основане 23. августа.

Новац је после расписивања конкурса добила и фирма која се до недавно бавила трговином на велико машинама и опремом и звала „Мetalon calibation“, а која је девет дана после расписивања конкурса за медијске пројекте променила власника, делатност и назив.

Пиштаљка наводи да је фирма „Мetalon calibation“ за продају машина 25. августа постала „Video calibation“ за производњу кинематографских, аудио-визуелних и телевизијских садржаја и за пројекат „Први кораци… у Београду“ добила два милиона динара.

Пројекат којем је додељено највише новца – 6,9 милиона динара – јесте „Београдски рокенрол“ с којим је конкурисало Удружење рок музичара које се бави организовањем концерата и музичких фестивала.

Од града Београда вишемилионске износе су добили и новине Ало, Информер, Српски телеграф, као и музичка компанија „Sky comm group“ која је настала као музичка компанија „Sky music“, власника Миленка Шкарића, а сада је регистрована као рекламна агенција.

Новинска агенција Бета, дневни листови Блиц и Данас, само су неки од медија који нису добили новац на конкурсу.

Средстава није било ни за једини пројекат који је конкурисао са циљем истраживања корупције у градској управи пројекат Пиштаљке.

Око два милиона динара добила је и компанија „Инфобиро“, а два милиона су додељена за медијске пројекте из Лазаревца, односно милион динара из Обреновца.

Пиштаљка је навеле да су градске власти одбиле предлог да члан комисије буде Љиљана Смајловић, већ су у комисију која је одлучивала о расподели новца уврстиле јавности „непознате медијске стручњаке“ Ференц Берчек, Марија Стаменић, Владимир Јовановић, Драгана Миловановић и Небојша Радошевић.

Портал је објавио и да је милион динара додељено фирми „Слика вест“ која је повезана са једним од чланова комисије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ухапшено четворо јавних извршитеља у Београду

5 (7) Београд — Припадници београдске полиције ухапсили су пет особа, од којих су четворо …

Фирми супруге директора БИА скоро 40.000 евра из буџета за медијске пројекте

4.9 (8) Фирми „АДД продуцтион“ у власништву Ирене Гашић, супруге директора БИА и функционера СНС-а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *