Насловна / Србија / Београд се гуши у смраду гована јер трећина града нема КАНАЛИЗАЦИЈУ!
Београд се гуши у смраду гована јер трећина града нема КАНАЛИЗАЦИЈУ! 1

Београд се гуши у смраду гована јер трећина града нема КАНАЛИЗАЦИЈУ!

Вероватно сте приметили да се у Београд вратио онај грозни мирис стајског ђубрива, због којег стално мислимо да смо угазили у нешто и затварамо прозоре, чак и кад нам је потребно да се излуфтирамо. Па, надлежни су одлучили да нам објасне о чему је реч.

Непријатни мириси већ годинама се јављају крајем јуна и почетком јула, а у неколико наврата надлежни из Града Београда су тврдили да потичу са њива у предграђу престонице. Било би лепо да је тако, и можда, само можда, бисмо успели и да убедимо себе да је то нормално и лакше поднесемо тај смрдљиви период. После је била прича о запаљеној депонији – ок, преживећемо некако. А сад је заменик градоначелника Горан Весић коначно решио да нам каже истину и све је постало још смрдљивије. Не можемо да кажемо да смо изненађени, само смо још више згађени.Наиме, испоставило се да непријатни мириси на које се последњих дана жале Београђани, а посебно становници Карабурме и Миријева, потичу са рукавца Аде Хује који је фекалан, открио је Весић током своје посете Центру за социјални рад у Сурчину.

– Смрад се осећа због отворене фекалне канализације, а проблем је у томе што трећина Београда нема никакву канализацију, као и у томе што наши канали и неке мање реке служе као отворена фекална канализација – изјавио је Весић.

Он је додао да Град Београд ради на томе да људи добију канализацију, али је, како је истакао, тај посао скуп и кошта више од милијарду евра.

– Поред тога мора се урадити и фабрика за прераду отпадних вода – закључио је Весић.

Па, Београђани, удахните дубоко – добро дошли у 21. век! Можда немате канализацију, али купујете јелку од 83.000 евра. Можда вам фекалије теку градом, али имаћете 54 фонтане – како вам се допадају? Сви радови теку и брже него што је планирано и у једном моменту заблистаће тај Београд на води… А, како ствари стоје – неће бити само на води.

извор: ноизз.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Београд: Градске власти незаконито извукле 7,9 МИЛИЈАРДИ из ГСП-а! 11

Београд: Градске власти незаконито извукле 7,9 МИЛИЈАРДИ из ГСП-а!

Државна ревизорска институција истиче да новац од карата за градски превоз у Београду није јавни …

Неизвесна ситуација у БИП-у: Без посла 150 радника? 12

Неизвесна ситуација у БИП-у: Без посла 150 радника?

Београдски медији пренели су у петак вест да је 150 радника Београдске индустрије пива остало …

Један коментар

  1. nije to iz kanalizacije: raspadaju se neki za ziva a neki su truli da ih valja pokupiti lopatom, sa svih strana, pa gurnuti u kanalizaciju. vise nije potrebna deratizacija vec samo dezinfekcija da se ne zarazimo svi. perte se ljudi, ruke narocito.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *