четвртак , април 26 2018

Београд: СНС спрема масовну крађу, доводе људе са свих страна

На делу је прекрајање изборне воље грађана, вештачким повећавањем броја становника у београдским општинама Врачар и Звездара, како би се повећао број бирача Српске напредне странке на локалним изборима.

Партијски послушници из унутрашњости одлучују о судбини грађана Београда

То је рекао председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић.

Божо Прелевић, повереник ПСГ за Београд, истакао је да се за само 4 месеца на основу званичних статистичких података, број бирача на општини Врачар подигао за 5.000, тј. од априла до септембра 2017. године број гласача са 63.655 повећан на 68.631, док је на Звездари
пораст још драстичнији, па је тако од марта до септембра ове године број гласача скочио за чак 10.000, то јест са 153.659 на 163.842.

Прелевић је подсетио да се према доступним статистичким подацима, ради о две општине које годинама уназад бележе благи пад становништва.

– Према сазнањима које имамо, у централне београдске општине доводе се гласачи из унутрашњости, који на престоничким изборима треба да гласају за СНС. То значи да ће о судбини грађана Београда одлучивати партијски послушници доведени из унутрашњости, јер садашња власт очигледно није успела да раскопаним и закрченим градом убеди Београђане да гласају за њих – нагласио је Прелевић.

Лидер ПСГ Саша Јанковић поручио је да поштен човек не краде изборе и позвао је све грађане који желе да слободно бирају и да поштено буду бирани, на одбрану свог права.

Весић вређа интелигенцију грађана

Коментаришући изјаву градског менаџера Горана Весића, који је казао да изношењем података о расту броја становника у београдским општинама ПСГ покушава да спреми алиби за пораз који ће претрпети на изборима, Јанковић је упитао грађане и грађанке Србији да ли и даље желе да трпе такве елементарне увреде интелигенције.

– За само четири месеца, бирачки састав Врачара повећан је за десет одсто, што се са излазношћу од 50 процената претвара у 20 одсто. Шта ту има да се доказује? Садашња власт нам поручује да не требамо да верујемо својим очима и ушима, већ да верујемо њима. Уколико грађани Србије заиста верују да се природним путем на Врачар за тако кратак период доселило још десет посто од укупног броја становништва, онда свака част. Не пада нам напамет да ишта доказујемо Горану Весићу, јер је он тај који ће једнога дана морати да одговара за све што је радио грађанима Београда – подвукао је Јанковић.

Велики скуп у петак, слобода се не осваја на сребрном тањиру

Он је позвао грађане на скуп у петак у Београду који ће, како је казао, бити посвећен стварању услова за одржавање фер, слободних и поштених избора. Јанковић је истако да су сви добродошли – и грађани и политичке странке, и удружења, и синдикати.

Председник ПСГ је рекао да он неће говорити на том скупу, а да су добродошли сви који „желе слободно да бирају и да буду бирани“.

– Слобода се не осваја на сребрном тањиру. Грађани су на власти у Србији. Немамо институције, једино што имамо јесте јавни притисак – заључио је Саша Јанковић.

Вестионлине

Актуелно

Предраг Ристић: О Русима у Београду

Из рукописа „Слово о Игору“ Београд је имао 100.000 становника од којих су 20.000 били …

Масован штрајк и протест таксиста у БГД о коме на јавном сервису ни речи?! (видео)

Дана су у Београду протестовале хиљаде таксиста а да о томе на јавном сервису који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons