Београд већ пристао да резолуција 1244 буде фуснота уз Косово

0
(0)

СТЕФАНОВИЋ ИЗЈАВИО ДА ДОГОВОР О РЕГИОНАЛНОМ ПРЕДСТАВЉАЊУ ПРИШТИНЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТИГНЕ ЧИМ РОБЕРТ КУПЕР ДОЂЕ У БЕОГРАД

  • Тадићев преговарач потврдио да се захтеви да Београд одустане од Резолуције 1244 „не испостављају више тако брутално као у Милошевићево време, већ много суптилније, али упорно и свакодневно“
  • Стижу, примера ради, навео је Борислав Стефановић, предлози да се у регионалном представљању Приштине констатује да се поштује право Србије да остане привржена Резолуцији 1244
  • Као да је то некакав наш интерни документ, а не документ СБ УН који важи за све. То је потпуно неприхватљиво, рекао је Стефановић, оценивши да је то понуда у стилу – „нико вама не брани да волите Резолуцију колико год хоћете, али она не обавезује више никога другог”
  • Нећемо зарад кандидатуре погазити Устав и Резолуцију 1244, категоричан је Стефановић који је, говорећи о најављеном референдуму четири општине на северу Косова, оценио да је то „опасна ствар“ и „политички авантуризам“
  • ФАКТИ: Дакле, Едита Тахири „фуснота“ и ево је – фуснота! Сад ће и Купер да каже – фуснота! А оне 24 земље које стоје иза Питера Фејта – као и Чеда Јовановић и Вук Драшковић – и без „фусноте“ не сматрају резолуцију 1244 ни фуснотом! Власт која једе из руке Бриселу и Куперу – „опасна (је) ствар“, а све што ради са КиМ и поводом њега – „политички авантуризам“!

        БЕОГРАД, (ФоНет) – Шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић изјавио је да договор око регионалног представљања Приштине може да се постигне „истог трена“ када дође посредник ЕУ за преговоре са Приштином Роберт Купер у Београд, под условом да на плочици за регионално представљање у фусноти буде означено да је по Резолуцији 1244.

        „Истог трена можемо да постигнемо договор ако на плочици за регионално представљање у фусноти буде означено да је по Резолуцији 1244“, рекао је Стефановић за Новости.

        Он је потврдио да се захтеви да Београд одустане од Резолуције 1244 „не испостављају више тако брутално као у Милошевићево време, већ много суптилније, али упорно и свакодневно“.

        Од тог документа СБ УН Србија одустати неће, поручио је Стефановић.

        Стижу, примера ради, навео је он, предлози да се у регионалном представљању Приштине констатује да се поштује право Србије да остане привржена Резолуцији 1244.

        „Као да је то некакав наш интерни документ, а не документ СБ УН који важи за све. То је потпуно неприхватљиво“, рекао је Стефановић, оценивши да је то понуда у стилу – „нико вама не брани да волите Резолуцију колико год хоћете, али она не обавезује више никога другог”.

        Или нам кажу, додао је, да је Резолуција 1244 „превазиђена”, као да је у питању капут из прошле сезоне…

        Према речима Стефановића, наша страна даје свакодневно различите идеје, моделе и предлоге, док Приштина ништа не предлаже, већ само одбија сваку могућност договора и „косовизује” сваку понуду Београда.

        Потврђујући да мартовска кандидатура за чланство у ЕУ зависи у доброј мери од решења тог питања, Стефановић је најавио да ће учинити „све што је до нас“.

        „Али ми не можемо да одустанемо од суштинских државних интереса. Нећемо зарад кандидатуре погазити Устав и Резолуцију 1244“, категорићан је Стефановић.

        Говорећи о најављеном референдуму четири општине на северу Косова, Стефановић је оценио да је то „опасна ствар“ и „политички авантуризам“

        „Србија и наш народ не признају приштинске институције, ни пре бесмисленог гласања, па неће ни после“, закључио је Стефановић, додајући да ће само Тачи да трља руке јер политичари са севера КиМ не слушају Београд.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орао змијар Огњенка из Србије прелетела 5.000 км и стигла у Судан, погледајте куда је летела! (фото)

5 (7) ОГЊЕНКА, млада женка орла змијара, која је летос прстенована на Вршачким планинама, „јавила …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend