Насловна / Србија / БЕСРАМНА ИЗЈАВА АНЕ БРНАБИЋ – “Сиромаштво у Србији је искорењено”
БЕСРАМНА ИЗЈАВА АНЕ БРНАБИЋ – “Сиромаштво у Србији је искорењено” 1

БЕСРАМНА ИЗЈАВА АНЕ БРНАБИЋ – “Сиромаштво у Србији је искорењено”

Председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовала је данас представљању Трећег националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији за период од 2014. до 2017. године, који је влада усвојила 27. децембра 2018. године.
У Србији су готово искорењени екстремни видови сиромаштва и смањена је стопа ризика од сиромаштва. Резултати у тој области, и поред видног напретка, далеко су од жељених, истакнуто је на састанку. Председница владе Ана Брнабић нагласила је да подаци из трећег квартала 2018. године показују да је стопа незапослености 11,3 одсто и додала да је циљ владе да она буде једноцифрена.

Влада Србије применила је низ мера у циљу смањења сиромаштва, а то су пре свега борба против сиве економије, повећање пензија и минималне цене рада.

Оно што је најважније је да су те мере дале конкретне резултате. Данас можемо да кажемо да је стање боље нешто је било, што нас обавезује да наставимо у истом правцу са још више енергије, јер ствари очигледно могу да се промене, истакла је премијерка.

Председница владе посебно је издвојила и реформу система социјалних давања, истакавши да убудуће треба боље сагледати које су потребе грађана, јер држава у те сврхе издваја доста средстава.

Брнабић је такође издвојила и реформу образовног система, укључујући инклузивно образовање.

Представљању извештаја присуствовао је и амбасадор Швајцарске у Србији Филип Ге, који је рекао да Швајцарска подржава Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва од његовог формирања пре десет година.

“Швајцарска остаје поуздан партнер Републици Србији у реформама ка инклузивнијем друштву, за добробит свих грађана, рекао је амбасадор Ге.

Амбасадор Швајцарске је додао да је важно да се унапреди институционална сарадња у области социјалног укључивања на свим нивоима, укључујући сарадњу централних и локалних власти. Цивилно друштво треба да има важну комплементарну улогу у том процесу, закључио је амбасадор Швајцарске.

Менаџерка Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Драгана Јовановић Аријас рекла је да су у процесу консултација за израду Извештаја били су укључени представници владе, Народне скупштине и других институција на националном и локалном нивоу, цивилног друштва, социјалних партнера, научних и међународних институција, независни експерти и експерткиње као и шира јавност.

Извештај обухвата период од 2014. до. 2017. године и садржи преглед законског, стратешког и институционалног оквира релевантног за процесе социјалног укључивања и смањења сиромаштва, анализу тренутног стања у релевантним областима, преглед реализованих мера и програма, закључке и основне правце деловања за наредни период.

Подршку у изради Трећег националног извештаја о социјалном укључивању и смањењу сиромаштва у Републици Србији, као и целокупном процесу социјалног укључивања и смањења сиромаштва пружа Влада Швајцарске у оквиру пројекта “Подршка унапређењу социјалног укључивања у Републици Србији”

Извор: РТВ

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ана Брнабић: Волим и поштујем СНС, надам се да ће ме прихватити као свој део 11

Ана Брнабић: Волим и поштујем СНС, надам се да ће ме прихватити као свој део

Председница Владе Ана Брнабић постаће у наредниом периоду чланица Српске напредне странке, преноси Блиц. Изјави …

Ана Брнабић: Кад се разреши питање Косова, утицај Русије ће опасти 12

Ана Брнабић: Кад се разреши питање Косова, утицај Русије ће опасти

Све док имате комплексно питање попут Косова, нормализацију са Косовом, морате узимати у обзир ко …

9 Коментара

 1. Neka dođe kod mene da vidi kako ja i moja žena preživljamo s 15.000din mesečno,od njene penzije. Ja još nemam pravo na penziju jer sam završio ekonomski fakultet 1979. počeo raditi do 1995. kad se firma raspala. Stičem dogodine pravo na penziju 65 god. starosti, ako dogodine bude penzija. A lezbejka koja dve reči ne zna sastaviti, polupismena, upisalo jadno pravni fakultet u Bg, nije moglo mučeno ni jedan ispit položiti a i kako bi kad je gluplja od kurca, te otišlo jadno i čemerno u Ameriku i završilo špijunski kurs, još postalo neki kurac od predsednika vlade, priča nebuloze. Alo vi slepci pohlepni sto ste u vlasti, zar vas nije stid ko vam je predsednik vlade, ko vam je predsednik skupštine, čemerna vojsko kako vas nije stid ko vam je ministar vojni, ko načelnik generalštaba, ko vrhovni komandant. Imate oružje poubijajte gamad dok oni nisu poubijali vas.

 2. Да не поверујеш

  Тако нам се деси кад будале не лечимо на време.
  Сунце те је*ало, не могу да верујем да Србија трпи да им овакве еволутивне гређке дрмају државом и још нас зајебава у здрав мозак, као да испробава да ли су нас сасвим распаметили којекаквим глупостима.

 3. Strasna vremena!
  Nakaza do nakaze, greske u nastajanju, degenerativne mutacije koje su na zalost ovo proizvele umesto da se odbaci u strartu kao skart dodjose ovde da nas unistavaju, dovedose ih njihovi gospodari da redom unistavaju sve sto je ostalo od Srbije i laprdaju potpune besmislice koje i slepac vidi!
  Ovaj jad i cemer mutavi koji ima kurc slus u mozgu, odnosno supljini u kojoj ljudi imaju mozak, koji ne ume ni da govori, ova nakazna pederusa koja ne zna ni sta je, poptuno izgubila i ono malo kontakta sa stvarnoscu kad misli da moze nama da ovaKo nalupeta i pretekne!?
  Necete, vala, nakaze, sizofrenicari, mutavi mutanti, pederi, pederuse, drolje i ostali skartu u raspadu jos dugo kad se usudjujete da nama ovakve bljuvotina servirate!
  PU!
  DEGENERIKU NAKAZNI!
  ZALI BOZE OVAKVO NESTO DOBITI KAO DETE, OVO JE SKART NAJGORE VRSTE, OVO JE BOZJA KAZNA!

 4. SRBIJU VODE BOLESNICI… ZATO JE TAKO KAKO JE… NEMA NAM SPASA…SAMO MOTKU U RUKE

 5. Vidi se da ne nosi optička pomagala, slabovidost je teško oboljenje. U siromaštvu živi pola stanovništva.Na selu je starije stanovništvo ravno ubogom siromahu. Nemoćni da obrađuju zemlju šive od penzijice od 10-15 hiljada dinara i obrađuju nešto malo bašte za elementarno preživljavanje . Veknu hlčeba jedu baba i deda dva dana. Penzioneri su mahom sirotinja, to vlast ne prepoznaje, svakog dana nezto poskupi. Promena cene TV globe je podiglo cene na deset mesta.Uvek je bilo, bogataši nikada nisu verovali sirotinji.

  • Vidi mutavi mutant, samo se pravi blesav!
   Ovaj izrod je tup i glup, samo cita napisano, ovo ne zna nista, mozda eventualno da se potpise, izgleda da je ispod svakog proseka, tupavo i ograniceno.
   Stoga samo cita i nalaprda nauceno, da vidi, da ima mozak ne bi se ovako prostacki i beozbrazno ponasao!
   Doduse, ovu nakazu niko nista i ne pita, placena je samo da odradjuje naredjenja, ali mogli su bar da nadju neu koja ume da govori, a ne ovaj jadni mutavi isprdak!

 6. Picka vam materina bahata! I jebala vas vasa inkluzija! Jednom cete i vi platiti za sva vasa nedela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *