Насловна / Свет / Хелм / БиХ: Све гора ситуација са мигрантима

БиХ: Све гора ситуација са мигрантима

Сарајево-Министар финансија и трезора у Савету министара Вјекослав Беванда оценио је данас да ситуација у вези са мигрантима у БиХ из дана у дан постаје „све гора“, али да институције БиХ интензивно раде свој посао на олакшавању ситуације.

Беванда у изјави новинарима није желио да износи више детаља са седнице Савета министара у вези са мигрантском кризом.

Он је рекао да је Савет министара БиХ данас усвојио три одлуке о усвајању политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2019-2022. година, о висини основице за обрачун плате и о висини регреса за годишњи одмору запосленим у институцијама БиХ за 2019. годину.

„То је једноставно наша обавеза коју је требало да урадимо до краја јуна, али са малим кашњењем донели смо данас политику плата за наредни период, држећи се смерница“ – рекао је Беванда новинарима у Сарајеву.

Он је истакао „да су друге две одлуке, о висини основице и висини регреса, донесене на прошлогодишњем нивоу и у складу са глобалним фискалним оквиром који је, што се тиче издвајања из Управе за индиректно опорезивање БиХ, остао истоветан“.

Према његовим речима, о Стратегији за процесуирање ратних злочина, документу који је на прошлој седници био скинут са дневног реда, биће речи на наредној седници Савета министара, највероватније у следећи уторак, 24. јула.

Беванда је потврдио да су са дневног реда данашње седнице, на захтев министра правде БиХ Јосипа Грубеше (који није био присутан), скинути предлози измена правилника о систематизацији радних места у 11 институција БиХ, јер је Грубеша на ове акте упутио низ примедби.

БН ТВ

фото:БН ТВ

Актуелно

Лозница: Мигранти ломе бесни што су изиграни

ИЛЕГАЛНИ мигранти који аутобусима и таксијима из Београда стижу у лознички крај, свакодневно њих педесетак, …

Мађарска шаље у помоћ полицију на границе Србије и Македоније

Мађарска полиција саопштила је данас да ће 15 полицијских службеника као испомоћ бити распоређено на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons