Бивша државна секретарка МУП-а у послу од милијарду динара

4
(4)

Бивша државна секретарка МУП-а Милена Вуковић, чија је фирма БПС Сецуритy добила посао обезбеђивања полицијских објеката, такође је власница компаније БПС Цорпоратион која је у конзорцијуму са неколико других компанија добила посао вредан скоро милијарду динара.

Kонзорцијум од осам фирми, међу којима је БПС Цорпоратион, закључио је 14. јануара уговор са Електропривредном Србије о одржавању хигијене за потребе техничких центара ЕПС-а на две године, по цени од 930 милиона динара.

Носилац посла је компанија Емпорио Теам, а осим БПС-а у конзорцијуму су предузећа Телус (у власништву Телекома Србија), Гоодхоусе, БМK, Тистен Гроуп, ДИЗ Хигијена и Цоопсервице БМK.

За послове Милене Вуковић први пут се чуло прошле седмице када је Инсајдер објавио да је БПС Сецуритy добио посао обезбеђења од МУП-а за најмање 60 милиона динара, у конзорцијуму са још три фирме.

У том конзорцијуму била је и компанија Тистен Гроуп, која је такође наступила у конзорцијуму са БПС Цорпоратион у јавној набавци ЕПС-а од 930 милиона динара.

Носилац посла, компанија Емпорио Теам, у новембру прошле године добила је посао реконструкције и одржавања система јавног осветљења у Јагодини, заједно са компанијом Ресалта, која се доводи у везу са премијерком Аном Брнабић.

Ресалта је словеначка фирма чији је сувласник инвестициони фонд на чијем је челу некадашњи послодавац премијерке Брнабић. Према истраживану БИРН-а, Ресалта је једна од неколико компанија блиских српским и мађарским властима које добијају скоро све послове на увођењу ЛЕД осветљења у Србији.

Kомпанија Цоопсервице БМK у сувласништву је италијанског Цоопсервице интернатионал и БМK из Србије, чији је већински власник Богдан Мамузић.

Дневни лист Данас писао је 2013. године да су Мамузићеве компаније биле привилеговане приликом доделе послова од Управе за јавне набавке Владе Србије, што су из овог предузећа оштро демантовали.

ДИЗ Хигијена је 30 одсто у власништву Љиљане Kривошевић, а 70 одсто у власништву компаније Марера Пропертy Манагемент из Београда.

Власник 60 одсто Марера Пропертy Манагемент-а је РWМ Холдингс, а 40 одсто Марера Холдингс, обе са Kипра, показују подаци Агенције за привредне регистре.

Нова економија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зокица нам се враћа у енергетику! Биће опет куповине струје преко чешких фирми

4 (4) Досадашња министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у новој влади највероватније ће …

Хрвати јавно хвале нову владу Поглавника Вучића, поред премијерке и два министра они би још места у влади

5 (3) Загребачки „Јутарњи лист“ констатује данас да је за Хрватску добра вест да Ивица …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend