fbpx
Фото је В.Данилов

Бивши радници и пензионери саслушани у полицији због протеста испред ПКБ корпорације

5
(1)

Председник Удружења бивших радника и пензионера ПКБ корпорације Милинко Миладиновић рекао је данас да је саслушан у полицији по хитном позиву.

Позив за саслушање у полицији му је уручен приликом јучерашњег покушаја бивших радника ПКБ-а да блокирају улазе у управну зграду те фирме у Падинској Скели у знак незадовољства што држава одбија да им исплати надокнаду за акције.

„Полиција је написала пријаве, оптужујући нас да смо зауставили саобраћај на зрењанинском путу, недалеко од управне зграде ПКБ, што није истина јер је саобраћај блокирала полиција која нам није дозволила да приђемо згради ПКБ-а”, рекао је Миладиновић.

Бивши радници и пензионери ПКБ-а, њих 3.000 потражују од државе око 11,8 милиона евра на име акција које нису добили крајем 2018. године када је продат део имовине ПКБ-а фирми Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата за 120 милион евра.

Ти некадашњи радници су пре продаје ПКБ-а искључени из доделе бесплатних акција које су добили сви грађани јер се рачунало да ће их добити у фирми где су запослени.

Миладиновић је рекао да су им јуче на лицу места уручене прекршајне пријаве и да ће на разговор у полицију бити позивани наредних дана по неколико њих дневно, преноси Бета.

Миладиновић је додао да су његове колеге огорчене, јер и после вишемесечних протеста држава одбија да исплати акције, па су окупљања постала спонтана јер се на дозволу чека по пет дана.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

За раднике „Фијата” неће бити посла целог лета

5 (1) Преполовљена тражња на тржиштима Италије и Шпаније, на којима се највише продаје модел …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *