fbpx
Насловна / Свет / Блумберг: Водећим државама у овој години на наплату стиже 7.100 милијарди долара

Блумберг: Водећим државама у овој години на наплату стиже 7.100 милијарди долара

ЊУЈОРК – Висина дуга који ће владе водећих светских економија морати да рефинансирају у 2016. години незнатно ће се разликовати у односу на лањски, јер државе предузимају напоре да буџетске дефиците смање на трећину највишег нивоа регистрованог током финансијске кризе, пише агенција „Блумберг“.

Вредност државних записа који ове године доспевају на наплату чланицама Групе седам најразвијенијих земаља света (Г7), плус Бразилу, Кини, Индији и Русији, износиће 7.100 милијарди долара, у поређењу са 7.000 милијарди долара из 2015. године и дуг од 7.600 милијарди долара из 2012. године.

Јапан, Немачка, Италија и Канада ће ове године морати да сервисирају мањи дуг, док САД, Кину и Британију чека већи дуг, према подацима „Блумберга“.

Износ дуга који доспева на наплату се постепено смањио откако је „Блумберг“ 2012. године почео са прикупљањем ових подака, наводи се у тексту.

„Већина држава се креће у смеру фискалне дисциплине“, изјавио је стратег банкарске филијале Креди Агрикола у Лондону, Мохит Кумар.

Иако овај пад говори да постоји мањи притисак на владе да се задужују, он не подразумева да ће државе емитовати мање количине дуга, пошто то зависи од њихових укупних захтева за финансијама.

Наиме, Немачка планира да повећа продају обвезница на 203 милијарде евра у овој години са око 175 милијарди евра из 2015. године, делимично због финансијских трошкова повезаних са рекордним приливом миграната.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада: Нове гаранције Србијагасу за кредит

1 (2) Влада Србије усвојила је рпедлог закона о давању гаранција за измирење обавеза Србијагаса …

Радници Kрушика најављују обуставу рада јер су режимски трговци оружјем УНИШТИЛИ фабрику

4.4 (10) Идуће недеље доносимо коначну одлуку о томе да ли ћемо да ступимо у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *