fbpx

Блумбергов Индекс беде: Србија међу 10 најмизернијих економија света!

0
(0)

Наша земља поново се нашла на врху Блумбергове листе најјаднијих економија света за 2018. годину, с тим што је у односу на годину пре, Србија благо поправила Индекс беде (Misery Index).

Унутар истраживања обухваћене су 62 економије света, а добијени индекс представља збир стопе инфлације и незапослености.

На врху ове неславне листе, као и претходних година, убедљиво прво место држи Венецуела, земља с највећом стопом инфлације на свету и економским проблемима који и даље не јењавају.

У групи најлошијих уз Венецуелу нашла Аргентина, Јужна Африка и Турска. Србија је на 10. месту, док је у 2017. години била на 8. и годину пре на 7. позицији. Пројекције Блумберга за текућу годину нас „подижу“ на 11. место.

Са друге стране, Тајланд је и овог пута изашао као победник, односно економија света с најбољим индексом сиромаштва од 2,1 посто. Осим њега, ту су Швајцарска, Јапан и Сингапур.

Земље са највећим Индексом беде у 2018:

1.Венецуела 929.824,5
2.Аргентина 42,7
3.Јужна Африка 31,8
4.Турска 26,8
5.Грчка 20,1
6.Украјина 19,7
7.Шпанија 16,9
8.Уругвај 16,0
9.Бразил 15,9
10.Србија 15,7
11.Саудијска Арабија 15,3

Према пројекцијама за ову годину, Србија би могла да напредује за једно место са падом индекса на 14,3 посто.

Земље са најнижим Индексом беде у 2018:

1.Тајланд 2,1
2.Сингапур 2,5
3.Јапан 3,4
4.Швајцарска 3,6
5.Данска 4,0
6.Малезија 4,3
7.Израел 4,8
8.Исланд 5,0
9.Тајван 5,0
10.Еквадор 5,1

Извор: Блоомберг, Новац.хр, БИЗЛифе

фото: АП

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрватска, БиХ и Мађарска „гурају“ мигранте назад у Србију

5 (1) У Србији је ове зиме од 6.500 до 7.000 миграната, што је највише …

У Србији нестао ентузијазам за евроинтеграције

5 (1) Процес ЕУ интеграција није искоришћен на најбољи начин ни у делу спровођења реформи, …

2 Коментара

 1. Boze, pored ove fotografije nikakav komentar, svaki bi bio suvisan pored ova dva gabora krivozuba, krivousta, iskrebecena i nakazna!
  Pu pu, pu!
  Daleko bilo!
  Ovo ni majka ne moze da voli!
  E, pa fotografije su vam za desetku!

 2. Ovaj mizerni ispljuvak i greska prirode ovako obezbedjuje „velicanstvene“ mitinge koji, doduse, postoje samo u supljini koju ima umesto glave:

  „Више десетина шиптарских аутобуса са КиМ превози на Вучићев митинг у Београд
  19. април 2019. КМ новине

  На митинг који се данас одржава у Београду а са циљем подршке још увек актуелном председнику Србије, Александру Вучићу, приморане Србе са КиМ вози више десетина аутобуса у власништву шиптарских фирми!

  Због велике гужве која је предвиђена данас на путевима ка Београду, аутобуси су имали редне бројеве. Неки од њих су били у квару или без довољно горива због чега су на путевима на северу КиМ добијала полицијску пратњу са укљученим ротационим светлима. Ово недвосмислено показује да је Вучић имао пуну подршку шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије. Ово, додуше, Србе из напаћене јужне покрајине ни мало не чуди.

  Због ових непредвиђених околности, а под морањем да прате редне бројеве, већина шиптарских аутобуса је била паркирана испред ресторана „Боем“ недалеко од Лепосавића, где су чекали да се испуне услови за правилно постројавање. Због тога су на паркингу, заједно са невољним путницима, задржани по неколико сати!

  За све то време у аутобусима, с обзиром да су у власништву Шиптара и да они возе, Срби приморани да иду на Вучићев митинг слушали су – шиптарску музику! Неколико сати након тога према инструкцијама ће у Београду викати „Ацо, Србине“ а онда се шиптарским аутобусима вратити у своје енклаве и места која су, захваљујући Вучићу, у потпуној окупцији и са условима немогућим за живот.“

  A ZASTO STE POSLI!? KOLIKO VAS IMA U ODNOSU NA OVIH NEKOLIKO PEDERA!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *