Бостон хералд: Барак Обама живи у свету илузија када каже да су САД најмоћнија држава на свету

0
(0)

Поједине изјаве америчког председника током обраћања Конгресу толико су апсурдне да се чини да Барак Обама живи у измаштаном свету, сматра аналитичар „Бостон хералда“.

Током обраћања америчког лидера Барака Обаме Конгресу била су уочљива нова обећања о „надама и променама“. Ипак, Американци чекају само једну промену: они желе новог лидера, пише аналитичар.

„Око 70 одсто Американаца сматра да нација иде у погрешном смеру. Њихова једина нада јесте да ћемо у наредној години успети да преживимо без великог економског сиромаштва или новог терористичког напада. (…) Никада наша нација није била тако растројена као сада због човека који не зна ништа о компромису и који пркоси Конгресу и Уставу сваком својом одлуком“, пише аналитичар.

Пропусти Обаме у спољној политици и националној безбедности заслужују посебну пажњу — амерички председник је изјавио да су „Сједињене Америчке Државе најмоћнија држава на Земљи“.

Северна Кореја, међутим, која тестира нуклеарну бомбу (трећи пут током Обаминог мандата), учешће Русије у сиријском сукобу, ДАЕШ (такозвана Исламска држава) и париски терористички напади, као и терористички напад у Истанбулу ове недеље, доводе Обамине изјаве у велику сумњу.

Поједине речи америчког председника аналитичар сматра посебно далеким од стварности — пре свега, изјаву о томе да ДАЕШ не прети Сједињеним Америчким Државама.

„Свет у коме живи Обама је некакво митско место. А он се још пита због чега су људи незадовољни и скептични“, пише аутор текста.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Како је Путин „разбио“ Обаму и најавио НОВУ ЕРУ СВЕТСКЕ ПОЛИТИКЕ

0 (0) Руски председник Владимир Путин појавио се за говорницом Уједињених нација први пут после …

Нема Обама шта да разматра већ да прекине све видове подршке терористима у Сирији и да свим средствима помогне Асаду да побије та говна

0 (0) Администрација председника САД Барака Обаме разматра могућност смањивања трошкова за припрему сиријске опозиције …

Један коментар

 1. Милан Топлица

  Поједине изјаве српског премијера током обраћања народу Србије толико су апсурдне да се чини даАлександар Вучић живи у измаштаном свету, сматра аналитичар „Србиједанаса“.

  Током обраћања српског лидера Александра Вучића народу Србије била су уочљива нова обећања о „надама и променама“. Ипак, Сби чекају само једну промену: они желе новог лидера, пише Србијаданас.

  „Око 70 одсто Срба сматра да нација иде у погрешном смеру. Њихова једина нада јесте да ћемо у наредној години успети да преживимо без великог економског сиромаштва или новог територијалне отимачине. (…) Никада наша нација није била тако растројена као сада због човека који не зна ништа о компромису и који пркоси нроду Србије и Уставу сваком својом одлуком“, пише Србијаданас.

  Пропусти Вучићеви у спољној политици и националној безбедности заслужују посебну пажњу — српски премијер је изјавио да је „Србија најбогатија држава на планети“.

  Хрватска, међутим, која купује блаистичке ракете (први пут током Вучићевог мандата), учешће Мкедоније и Црне Горе, у подршци пријема Косова у Унеско и признања тих држва као независну територију , као и покушај продаје Телекома , доводе Вучићеве изјаве у велику сумњу.

  Поједине речи српског премијера Србијаданас сматра посебно далеким од стварности

  „Свет у коме живи Вучић је некакво митско место. А он се још пита због чега су људи незадовољни и скептични“, пише аутор текста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *