Председник Филипина назвао Обаму „курвиним сином“ (видео)

0
(0)

Манила – Контроверзни председник Филипина, Родриго Дутерте окрстио је свог америског колегу Барака Обаму „курвиним сином“ и упозорио га да се не меша у његову политику вансудских егзекуција.

Ступивши јуна месеца на дужност, г. Дутерте започео је сурови рат против наркоманије, у коме су ударне групе којима је то било дозвољено, до сад побиле око 2.400 људи (дилера дроге) – што је изазвало међународну критику.

Пред својим одласком у Лаос, на самит земаља АСЕАН, Дутерте је у понедељак (5.9.2016.) изјавио да је он руководилац суверене земље и да је одговоран само пред филипинским народом.

Онје рекао да би г. Обама то морао да поштује и да се уздржи тога да га испитује око тих егзекуција – „или ће тог курвиног сина на форуму јавно испсовати“.

У тексту објављеном у ИНДЕПЕНДЕНТУ објављен је и снимак Дутертеа, где Обаму назива курвиним сином.

Снимак је објављен и на ју-тјубу:

На том снимку, под којим иду титлови на енглеском језику, види се Дутерте како емоционално изјављује да је он председник суверене државе, која је давно престала да буде ичија колонија и како он нема других господара, никог, баш никог, осим филипинског народа. У наставку каже да сви то морају да респектују и да нико не сме тек тако да се „фрља“ питањима и изјавама. Даље на филипинском језику (говорећи о Обами) каже да ће га, курвиног сина, пред свима јавно испсовати.

То је био Дутертеов одговор на питање новинара – како мисли да објасни Обами недавне догађаје на Филипинима (мисли се на тамањење дилера дроге).

Затим је наставио: „А и ко је па он да ме испитује? Америка сама има толико тога за шта треба да одговара“

„Иза сваког стоји страшан траг несанкционисаних убистава“

Тврди председник постао је познат као сурови извршилац закона, када је позвао да се потамане наркомани и дилери дроге, нудећи полицијску заштиту свима који се одазову његовом позиву.

У полицијским операцијама побијено је око 900 људи, док су „остали смртни случајеви под истрагом“. Браниоци људских права кажу да је тај израз само изговор да се замажу убиства извршена од стране само-организованих грађана.

На поменутој конференцији Дутерте је новинарима још рекао и „да ће још много дилера дроге бити потамањено – све док и последњи од њих не нестане с улица. Наставићемо све док све произвођаче дроге не потаманимо, све до последњег“.

Обама није једини светски политичар који је био изложен оштрици Дутертеовог језика. Исто тако је Дутерте одговорио и на критику његових поступака од стране Уједињенних нација.

Крајем августа месеца Дутерте је изјавио: „можда ћемо онда морати да одлучимо и да изађемо из Уједињених нација – ако толико немате поштовања,курвини синови, онда ћу вас једноставно и напустити“.

Касније је (Дутерте) своје коментаре повукао, рекавши да је то била шала, али је истовремено одбио и да се у Лаосу сретне с Генералним секретаром УН, Бан Ки Муном, под изговором да муи то није било могуће услед других обавеза.

ИНДЕПЕНДЕНТ / Превод: Васељенска ТВ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп назвао Обаму слабићем којег је осам година „газила Русија”

0 (0) НОВИ амерички лидер прима ударце свакодневно и са разних страна, али их и …

Трамп тражи истрагу против Обаме

0 (0) Председник САД Доналд Трамп инсистира да Конгрес истражи његове наводе о прислушкивању које …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *