Британија разматра биометријско скенирање лица за проверу статуса вакцинације
фото: Dreamstime

Британија разматра биометријско скенирање лица за проверу статуса вакцинације

Влада Велике Британије финансира компаније које производе технологију која ће дигиталним скенирањем лица проверити статус вакцинације и омогућити или забранити улазак у пабове, стадионе и друга места.

„Британцима би могли скенирати лица како би им омогућили приступ пабовима, свиркама и спортским догађајима у складу са једним планом који финансира влада, а који се израђује за вакциналне пасоше“, извештава Лондон Тајмс.

Две компаније – Мвајн и иПрув – раде заједно на систему након што им је влада доделила 75.000 фунти, пошто је већ радила са НХС на технологији препознавања лица у облику апликације за праћење контаката.

Технологија се предлаже као решење проблема да ће потврђивање статуса вакцинације путем апликације на телефону бити преспоро када више људи дође на прометно место.

„Ко год стоји на вратима паба, мораће да скенира потврду, прочита име и датум рођења, затим од особе затражи лични документ, провери да ли су име и датум рођења на личном документу исти, гледа према фотографији на личном документу, а затим се увери да је особа испред њих та особа “, рекао је извршни директор иПрува Ендру Бад. „На шта је одговор, то се неће догодити.“

Бад је рекао да ће систем препознавања лица смањити овај процес на неколико секунди, поједностављујући систем.

„Убрзава процес и ослобађа људе од онога што би иначе била врло велика одговорност“, додао је он.

Након месеци обећања да неће бити домаћег пасоша за вакцине, сада све указује да влада иде даље.

Милиони Британаца одбиће да се подвргну дигиталном скенирању лица како би се бавили својим свакодневним пословима, али велика већина ће га вероватно прихватити без питања, стварајући притом двослојно друштво у којем ће они који се опиру надзору биолошке сигурности остати у де факто трајном стању закључавања.

Овим се поново подвлачи чињеница да је „вакцинални пасош“ дигитална лична карта коју ће грађани увек морати да носе и користе кад год желе да се баве основном трговином или неком другом уобичајеном слободном активношћу.

Извор: МАГАЦИН

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Енглеска: Вакцинисани заражени делтом могу да имају исту количину вируса као невакцинисани

Енглеска: Вакцинисани заражени делтом могу да имају исту количину вируса као невакцинисани

Чињеница да вакцинисани могу да имају високе нивое вируса у телу указује на то да …

“Велики ресет – 2021” - Застрашујући план глобалиста за поробљавање човечанства

“Велики ресет – 2021” – Застрашујући план глобалиста за поробљавање човечанства

“Велики ресет” Kлауса Шваба је ултра-глобалистички либерални манифест, који говори о плану Светске владе – …

Један коментар

  1. Jos ne shvataju ovi nasi vladari da ni oni nece imati slobodu niti njihova deca.. neki svesno a neki nesvesno zrtvuju pored ostalih ljudi i svoje najmilije.
    Nece se nikad vratiti ono staro jedino ako ne naucimo kako se izvoljevala popeda nad pandemijom.. zrtvovanjem svojih vladara i njihovih poltrona i gle cuda uvek deluje.. samo je zamajavanje kolektivni, vax, oni koji prihvate hibrid vax bice u potpunosti kontrolisani dok ce prirodni imati slobodu i nadu za spasenje u buducem vecnom zivotu.

    Da i nekada su se vaxeri nagradjivali, za svaku dovedenu devojku zenu optuzuju legalno na sudu i spaljuju, samo se tad nisu zvali vakseri i anti vec struka i nadrilekarstvo sa strane nauke ili vesticarenje sa strane pape, pojedini su nagradjivani na finije nacine, uzivali su da spaljuju antivaksere, kao danasnji pojedini lekari sto prete preko DM da jedva cekaju nekog antivaksera na respiratoru.. ali jedino se pandemije zavrsavale unistenjem vaksinalnog lobija i njihovih licemernih poltrona tj zrtvovanjem vladara kako god zvali

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *