фото: АП

Бундестаг великом већином одбио да Немачка прихвати 5.000 миграната из Грчке

0
(0)

Бундестаг је великом већином гласова посланика одбацио захтев странке Зелени за прихватање 5.000 избеглица из осетљивих група са грчких острва, јављају немачки медији у четвртак.

За захтев Зелених да се из пренасељених смештаја на грчким острвима у Немачку пребаци 5.000 избеглица, при чему би се најпре радило о малолетницима без пратње, трудницама или женама које путују саме, гласало је 117 посланика, а 495 је било против.

Представници владајуће демохришћанско-социјалдемократске коалиције саопштили су да сама идеја Зелених није лоша, али се противе „изолованој акцији“ Немачке без консултација с партнерима у Европској унији.

„Захтев странке Зелени садржи много тога што је исправно али он нам не помаже у садашњој ситуацији. Нужно је једно решење на нивоу ЕУ“, рекла је председница посланичког клуба Социјалдемократске странке Немачке (СПД) Ева Хигл.

Она је истовремено Зеленима пребацила да захтев постављају из „страначко-тактичких“ разлога и упозорила на то да договор на нивоу Европске уније више „није далеко“.

„Француска, Финска и Португал су већ изразиле спремност. То је добар темељ да даље радимо на заједничком решењу“, рекла је Хигл.

Посланик владајуће Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) Александер Тром такође је упозорио на то да би немачко самостално деловање било супротно напорима за постизање јединственог система азила на нивоу Уније.

Kако преноси агенција ЕПД, 48 посланика демохришћана објавило је посебну изјаву у којој се заузимају за помоћ „најугроженијима“ и за помоћ грчким властима на лицу места, али да исто тако треба тежити заједничком решењу.

Хина

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЕДАМ ВЕЛИКИХ ОПАСНОСТИ ПРЕТИ СРБИЈИ ОД МИГРАНАТА: Ко их усмерава према нашој земљи? (видео)

4.3 (6) Србија вреба седам великих опасности због тога што допушта несметан пролаз мигрантима, а …

Њемачке пословне вијести: Велики савез Енглеске и Турске поприма контуре

5 (3) Њемачке пословне вијести су у протеклих 12 мјесеци више пута указивале на обрисе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend