fbpx
Насловна / Србија / Чачак: Платили јелку 30.000 евра, опозиција подноси кривичне пријаве
Чачак: Платили јелку 30.000 евра, опозиција подноси кривичне пријаве 1

Чачак: Платили јелку 30.000 евра, опозиција подноси кривичне пријаве

Чачак – Представници опозиције у чачанској скупштини – Двери, Нова Србија и група грађана „За напреднији Чачак“, поднеће кривичне пријаве против надлежних у Јавном предузећу „Градац“, због како тврде „намештеног тендера за набављање новогодишње јелке у центру града“.

„Сада видимо да трансфер из владе од 70.000.000 динара, има једну позадину, а то је да се 10 одсто неком мора дати“, рекао је представник Двери, Драган Ћендић.

Он тврди да је управо тих десет одсто, преко декоративне расвете враћено нн лицу, а у тендеру које је објавило јавно предузеће „Градац“.

Одборници Двери, Нове Србије и ГГ „За напреднији Чачак“, фото: Глас западне Србије

„У документацији се каже: набавка, испорука, монтажа и повезивање јелке кона 755, алуминијумска конструкција, прекривена прахом боје злата, оивичена лед извором, светла, топле беле боје, минималних димензија, напајања, максималне снаге, максималне тежине и на крају слика, каква та слика треба да буде. То се види да је намештен тендер, а доказ за то је да се идентична јелка појавила и у Ужицу, јер је и тај град добио средства од републике, а изгледа да и они имају обавезу да део средстава некоме врате“, рекао је Ћендић.

Ћендић каже да су најскупље јелке, које се могу видети на сајтовима, до 5.000 евра и пита ко је узео 30.000 евра од грађана Чачка?

Шеф одборничке групе Нове Србије, Владица Гавриловић, рекао је да је тендерском документацијом, јасно стављено до знања да јелка треба да буде марке „коне 755“, топлих боја, а не хладних.

„Неко је донео техничку документацију како јелка треба да изгледа и показало се да је то тендер био намештен. Паре из нашег града су отишле, близу 7.000.000, то је једна чачанска фирма у сарадњи са новосадском фирмом која је и добила та средства. Ми као одговорни одборници имамо задатак да бранимо сваки динар пореских обвезника“, истакао је Гавриловић.

Он каже да ће поред подношења кривичне пријаве, тражити и смену директора ЈП „Градац“ Драгана Вукајловића.

Шеф одборничке групе „За напреднији Чачак“, Александар Радојевић, каже да смо сви сведоци да је на основу тендерске документације, направљена скица до последњег детаља за набавку која је урађена.

Фотографија из тендерске документације, фото: Глас западне Србије

„Не може се рећи да је то онако како би требало да буде да тржиште регулише набавку каква год да је и каква год да је. Ово је нешто што је Градац направио на волшебан начин, да ли они знају ко су испоручиоци и зашто баш та јелка, зато такве карактеристике“, истакао је Радојевић.

Према његовим речима, фаворизација неког у јавним набавкама није добра и то је нешто што треба да буде основ за измену Закона о јавним набавкама који ће онемогућити да се овакве ствари дешавају.

Опозиција тврди да је цела набавка сакривена иза тачке и позиције јавна расвета, као ни да у програму пословања не пише декоративна расвета.

Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зеленовић: Александре Вучићу, шта Ви и Весић радите са новцем грађана? 11

Зеленовић: Александре Вучићу, шта Ви и Весић радите са новцем грађана?

Отворено писмо председника ЗЗС Небојше Зеленовића Александру Вучићу: На почетку желим да се осврнем на …

Два пута реновирана "гранитна коцка" на Тргу Републике се буквално распада (фото, видео) 13

Два пута реновирана „гранитна коцка“ на Тргу Републике се буквално распада (фото, видео)

Два пута реновирана лажна гранитна коцка којом су Горан Весић и аустријски Страбаг реновирали београдски …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *