Чак 36 страних специјалиста за „обојене револуције” усмеравало кијевски „евромајдан”

Чак 36 страних специјалиста за „обојене револуције” усмеравало кијевски „евромајдан”

Међу диригентима и „тренерима” украјинских демонстраната су и Грузини Георгиј Таргамадзе и Давид Сакварелидзе, Американци Финк Брајн, Василик Мирон иРос Александар

Олег ЦАРЈОВ, посланик Јануковичеве Партије региона, тврди да су међу „тренерима” и „Србин Ивко Марковић” (вероватно Иван Маровић) и Британац Тарас Кузио.

Брајн је, према његовима речима, вођама демонстрација „сугерисао формирање штаба опозиције и заузимање деведесет зграда у Кијеву”. Он је и инсистирао да заузимања државних институција буду што жешћа, ако је могуће и уз жртве

„У слободно време, кад није заузет дестабилизацијом ситуације у Украјини, Брајн је шеф одељења за стратегију и координацију Агенције за међународни развој САД. Он је и консултант партија Баткившћина (странка Јулије Тимошенко) и Удар (странка Виталија Кличка)” – тврди Царјов

 

Георгиј Таргамадзе
Георгиј Таргамадзе

 

ПОСЛАНИК Врховне Раде (украјинског парламента) Олег Царјов разоткрио је како функционишу америчке политичке технологије и масовно заузимање званичних институција у Кијеву.

„Иза свега стоје страни `стручњаци` у чијем професионалном профилу су организовање масовних нереда, заузимање владиних зграда и агресивне информационе кампање” – рекао је Царјов за московски лист ВЗГЉАД и указао да су експерти за „обојене револуције” углавном грађани САД и Грузије.

Царјов је већ упутио посланички захтев Служби безбедности Украјине и Министарству иностраних послова да се организаторима нереда забрани улазак у земљу, односно да се протерају. Истовремено је на своју Фејсбук страницу поставио копије докумената са именима 36 организатора нереда.

 

Давид Сакварелидзе
Давид Сакварелидзе

 

„Више нико не сумња да „евромајдан” није само замишљен, већ је испланиран до најситнијих детаља. Иза свега стоје страни специјалисти за организовање масовних нереда, заузимање владиних зграда и агресивне информационе кампања” – истиче Царјов и нагласио да „њихово искуство и знања који се сада примењују на Мајдану – представљају реалну претњу националној безбедности Украјине.

На објављеном списку Царјова преовлађују грађани Грузије и САД. Зато је он затражио да се бившем председнику Грузије Михаилу Сакашвилију и другим високим функционерима његовог режима, међу којима су и Герогиј Таргамадзе и Давид Сакварелидзе, трајно забрани улазак у Украјину. Међу грађанима САД се, поред осталих, помињу Финк Брајн, Василик Мирон иРос Александар. На списку су и „Србин Ивко Марковић” (вероватно Иван Маровић) и Британац Тарас Кузио.

Финк Брајн, према речима Царјова, „сугерише формирање штаба опозиције и заузимање деведесет зграда у Кијеву и инсистира да заузимања буду што жешћа, а ако је могуће и уз жртве”.

„У слободно време, кад није заузет дестабилизацијом ситуације у Украјини, он је шеф одељења за развој стратегије и координације Агенције за међународни развој САД. Према информацијама доступним из медија, он је и консултант партија Баткившћина (странка Јулије Тимошенко) и Удар (странка Виталија Кличка)”– пише Царјов.

 

Олег Царјов
Олег Царјов

 

У интервјуу ВЗГЉАД-у Царјов је додатно разјаснио зашто се иза нереда у Украјини крију грађани других земаља.

ВЗГЉАД: Одакле вам подаци из којих се види да су у нереде у Украјини „умешани страни агенти”?

ЦАРЈОВ: Стручне сараднике имам и у редовима опозиције. Они прате ситуацију. Јасно вам је да није у интересу земље да откривам њихова имена. Више нико не сумња да „евромајдан” није био само испланиран, већ да је смишљен до најситнијих детаља. Иза свега стоје страни `стручњаци` чија је специјалност да организују масовне нереде, заузимања владиних здања и агресивна информативна кампања. Њихово искуство и знања који се сада примењују на Мајдану – представљају реалну претњу националној безбедности Украјине.

Највећи део ових страних политичких технолога, који покушавају да управљају нашим нередима, чине грађани САД и, посебно Грузије. На мом списку је више од 30 људи. Они обављају „консултативни” рад са опозицијом. Главни циљ тих људи је да казне Украјину и њену владу што су испољили вољу и интересе земље ставили изнад европских. Они, у најмању руку, имају намеру да дестабилизују земљу, а највећа жеља им је да сруше влади и доведу до смене власти.

Међутим, као и раније, сматрам да је идеја предаје украјинског тржишта ЕУ без икакве компензације апсурдна. Увек сам био против потписивања асоцијације са ЕУ. Пољска је за време придруживања Европској унији добила од ње око 60 милијарди долара донација и кредита за производњу, а нама нису понудили ништа.

ВЗГЉАД: Да ли сте сигурни да страни „политички технолози” баш желе бројне људске жртве током заузимања владиних здања?

ЦАРЈОВ: Да, и срећан сам што је јучерашњи дан прошао без жртава, иако сам знао да су и оне биле планиране. Све остало се одиграло према плану страних `стручњака`: све владине зграде су биле блокиране, док су централне улице Кијева биле преграђене аутомобилима. Моје партијске колеге покушавале су да позову хитну помоћ, али ни она није могла да се пробије до нас.

 

Виталиј Кличко
Виталиј Кличко

 

ВЗГЉАД: Међу страним `стручњацима` за протестне активности поменули сте и Михаила Сакашвилија. Он игра секундарну улогу, без обзира на свој недавни статус?

ЦАРЈОВ: Да, он је већ говорио пред демонстрантима у Украјини. Пре тога је говорио и у Молдавији. Сакашвили чезне за јавним наступима и „сценом” јер више не може јавно да наступа у својој земљи. Што се тиче Украјине, он овде наступа у сарадњи са поменутим страним `стручњацима`, што није изненађујуће јер су многи од њих са њим сарађивали и раније, док је Сакашвили био председник Грузије.

ВЗГЉАД: Какав може бити излаз из ситуације?

ЦАРЈОВ: Могућа су само два излаза: или насилним методима или преговорима. На примени силе раде страни `стручњаци`. Преговорне могућности нису исцрпљене, али је парламент блокиран. То је тужно. Затореба тражити друге могућности и водити преговори на другом нивоу.

Превео: Горан ШИМПРАГА

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Кинески портал Sohu: Русија ослепила украјинске дронове и радаре у Донбасу

Кинески портал Sohu: Русија ослепила украјинске дронове и радаре у Донбасу

* Познати московски војни новинар и ратни извештач из Донбаса Александар КОЦ: „Крајње је време …

Александар Дугин: Геополитика Новорусије – седам година касније

Александар Дугин: Геополитика Новорусије – седам година касније

Тезе о заоштравању у Донбасу Русија је, пре седам година, 2014. године, направила огромну грешку. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *