fbpx

Цео Крушевац већ данима без грејања!

0
(0)

КРУШЕВАЦ – Непуна два дана након делимичне – нормализације грејања и пет дана по великој хаварији у Градској топлани, цео Крушевац је остао без грејања нешто после 11 сати! Котлови су угашени јер је дошло до наглог пада притиска, а у исто време, камење у цевима које је изазвало квар у четвртак послеподне почело је да „тандрче“ у централном систему па је грејање ургентно искључено како не би дошло до пуцања котлова.

– После темељног чишћења система од песка, муља и камења током викенда, кренули смо да пуштамо грејање све до данас када смо морали да реагујемо како би спречили већу трагедију – истиче Драган Аздејковић, директор ЈКП Градска топлана. – Изгледа да су нам блокирани због прљавштине и мерачи притиска у котловима.

Радници топлане су ноћас већ одмуљавали систем. У руководству напомињу да су спремни да сносе одговорност ако су криви. Радове на реконструкцији два километра мреже током лета, међутим, када се претпоставља да је услед јаких киша песам доспео у систем били су поверени, додају у Градксој топлани, аустријској фирми „Штрабаг“.

– Посао су добили на међународном тендету које је расписало Министарство енергетике и ми тај цевовод нисмо преузели јер се налази у пробном стању – износи Аздејковић, додајући да су извођачу упутили писмо.

Више информација о евентуалном наставку грејања Крушевљани и ће имати тек вечерас. У међувремену, најављено је формирање посебне комисије која ће испитати да ли је камење могло да заврши у систему услед бујица или је евентуално дошло до саботаже. У топлани наводе да су ово најтежи тренуци у постојању предузећа након бомбардовања 1999. године. Помоћ је потражена и од МУП-а.

 

С.Бабовић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Поново не ради грејање у Крушевцу

0 (0) КРУШЕВАЦ – Корисници у Крушевцу који се топлотном енергијом снабдевају из централног топлотног …

ВУЧИЋЕВ ДЕБАKЛ У KРУШЕВЦУ И поред претњи и присиле мање од 3.000 људи дошло на митинг

0 (0) Председник Србије Александар Вучић одржао је синоћ митинг на Тргу косовских јунака у …

7 Коментара

  1. Smeniti na .rvom mestu nes.osobnog direktora .a sve ostale koji su odgovorni za havariju.Celo leto je bilo .red njima ,a oni su ladili jaja..Bezobrazluk redovan sam .latisa a oni ni nehaju za .ostenje.,koliko dana ustede na le.om vremenu,cujem da na barama sku.ljaju dascice da malozagreju da se narod nebuni.Obavezno od direktora i ostale smeniti sa odgovornih mesta.

  2. ove zime i tesko da ce proraditi ….na zalost

  3. Djubrad a racune umeju da salju preko cele godine! krvopije proklete dokle vise!

  4. zagrejacemo ga ljubavlju patriotskom.,.

  5. da, da, daaaaa….. a moramo da placamo grejanje tokom cele godine.Beskrupulozno!

  6. За ово сте гласали, шта се чудите?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *