fbpx

ЧЕШКА: Потписује се петиција којом се тражи да се државне границе пред мигрантима штите и војском

0
(0)

ИНИЦИЈАТОР – БИВШИ ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК ВАЦЛАВ КЛАУС КОЈИ ЈЕ И ПРВИ ПОТПИСНИК

У петицији се упозорава да масовна имиграција угрожава стабилност Европе и у појединих чланица ЕУ и указује на ризике по безбедност које носи мешање разних култура и религија, а такође захтева од владе да одбије притисак Немачке и Француске
„Ми не желимо – нагласио је КЛАУС – да даље пасивно посматрамо како наша влада губи време и колеба се у одлучујућим моментима. Ми нисмо индиферентни према страдањима хиљада људи која изазивају ратови и сличне катастрофе, али смо принципијелно против манипулација јавним мњењем преко стварања лицемерног осећања солидарности са тим мигрантима“
БИВШИ чешки председник Вацлав Клаус покренуо је данас петицију против избеглица у којој захтева да влада категорично одбије притисак неких чланица Европске уније да се избеглице прерасподеле, а да Чешка почне да брани своје границе и уз помоћ полиције и војске по сваку цену.

У петицији, коју је као први потписао сам Клаус, потписници упозоравају чешку владу да масовна имиграција угрожава стабилност Европе и у појединих чланица ЕУ и указују на ризике по безбедност које носи мешање разних култура и религија, а такође захтевају од владе да одбије притисак Немачке и Француске да се крше правила шенгена, а санкционишу Мађарску која та правила поштује.

„Квоте су смешне када погледате како су расле данима, недељама, месецима. Било каква квота је смешна у односу на оно што ће уследити“, казао је Клаус у Лиси над Лабом, где је данас новинарима представио петицију, пренео је Радио Слободна Европа.

Клаус је објаснио да је данас прочитао један интервју у коме чешки премијер Бохуслав Соботка каже да влада неће интервенисати против избеглица као што то чини Мађарска.

„То је довољан разлог да покренемо петицију“, рекао је Клаус.

Петиција против избеглица захтева од чешке владе да обезбеди по сваку цену унутрашњу безбедност и неприкосновеност спољних граница, свим средствима, уз помоћ полиције и војске, а такође да одбије било какве измене закона и прописа које би олакшале и подстакле имиграцију, већ да доследно поштује досадашњу процедуру одобравања азила и досадашње европске споразуме и прописе у области миграција.

Клаус је нагласио да петиција треба да обједини све у Чешкој који су забринути за своју и будућност своје деце:

„Ми не желимо – подвукао је – да даље пасивно посматрамо како наша влада губи време и колеба се у одлучујућим моментима. Ми нисмо индиферентни према страдањима хиљада људи која изазивају ратови и сличне катастрофе, али смо принципијелно против манипулација јавним мњењем преко стварања лицемерног осећања солидарности са тим мигрантима“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦРВЕНИ аларм на Апенинима: 20.000 миграната спремно на ИНВАЗИЈУ италијанске обале

5 (1) Упркос затвореним лукама Италија упозорава на нови талас миграната спреман да запљусне њене …

Младића који је из протеста улетео у обреновачку касарну са мигрантима осудили на осам месеци затвора!

5 (2) ФИЛИП Радовановић (23) који је почетком маја ухапшен у Обреновцу, данас је, након …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *