Црна Гора послала Србији неколико пута више помоћи него САД и ЕУ заједно!

0
(0)

Црна Гора је упутила  шест камиона хуманитарне помоћи становништву погођеном катастрофалним поплавама у Босни и Херцеговини и Србији.

У два камиона помоћи Црне Горе Босни и Херцеговини налази се 1.000 комада кишних кабаница, 204 пара гумених чизама, 204 комада бидона за воду, 1.600 ћебади, 240 комада беби сетова 2/1, једна палета хране, хигијена и одјећа за дјецу, три палете гардеробе, 30 кеса гардеробе, 8.274 различитих конзерви и конзервисаних оброка, 4.320 литара негазиране воде и 2.160 комада воде 0,5 лит.

У четири камиона помоћи коју је Црна Гора послала Србији налази се 3.300 комада ћебади, 1.700 комада кишних кабаница, 1.000 комада врећа за спавање, 200 пари гумених чизама, три муљне пумпе, једна пумпа за воду, 320 врећа за пијесак, 9.450 литара воде у паковањима по пет литара, 7.700 различитих конзерви и конзервисаних оброка, 40 кеса гардеробе, пет палета воде за пиће, двије палете брашна, двије палете детерџента за прање рубља, једна палета пелена. помоц-србију-бих-никсица-мојковца-забљака-слика-385826

У припремању помоћи за БиХ и Србију учествовали су Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Војска Црне Горе, Црвени крст и Опћина Будва. Помоћ је припремљена у складу са договором с колегама из надлежних органа за управљање ванредним ситуацијама у Босни и Херцеговини и Републици Србији.

Док бројна привредна друштва, јединице локалне самоуправе као и појединци на различите начине шаљу помоћ угроженима у БиХ и Србији, државни органи Црне Горе константно комуницирају с надлежним органима Босне и Херцеговине и Републике Србије и све активности реализују искључиво у договору с њима, како би их ускладили с потребама угрожених и плановима за спасавање људи и имовине погођене катастрофалним поплавама, саопштио је Биро за односе сa јавношћу Владе Црне Горе.

Фена

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медојевић: Црном Гором влада тајна организација

3.7 (3) Председник Покрета за промене Небојша Медојевић тврди да Црном Гором већ годинама влада …

Што си певала, певала си! Нећеш ти више видети Србије а и многи други монтенегрини са тобом!

3.7 (6) Након што јој је стари Инстаграм профил угашен због великог броја пријава, на …

5 Коментара

  1. Кад је ко имао користи од буђаве еу!

  2. Кад је ко имао користи од буђаве еу!

  3. Кад је ко имао користи од буђаве еу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend