Црни Врх: Проширио се пожар, гори 150 хектара шуме

0
(0)

БЕОГРАД – Пожар на подручју Црног Врха, у општини Прибој, проширио се и захватио око 150 хектара ниског растиња и четинарске шуме у тешко приступачном терену кањона Увац и прети да захвати још око 300 хектара четинара, док су угашена два пожара, у местима Клик и Јармовац, саопштио је у понедељак вече МУП

Током поподнева угашени су пожари у месту Клик, општина Пријепоље и у месту Јармовац, општина Прибој, али, како се наводи у саопштењу, ватрогасно-спасилачке екипе из превентивних разлога редовно обилазе терен који је био захваћен пожаром.

Гашење пожара на Црном Врху, који је избио 21. априла, поред неприступачности терена, отежава и јак ветар променљивог правца.

За спречавање ширења пожара користе се природне препреке и ради се на изради просека на појединим местима. Према последњим информацијама, нема угрожених објеката, наводи МУП.

На гашењу пожара тренутно је ангажовано 70 ватрогасаца-спасилаца из Пријепоља, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева и Ниша са 14 ватрогасних возила, као и два хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а који су током поподнева извршили 14 налета.

У активностима учествује и 15 радника шумског газдинства Пријепоље ЈП „Србијашуме“ са својом механизацијом и теренским возилима.

Припадници Сектора за ванредне ситуације прате развој ситуације на терену.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије уједно упућује апел грађанима да у циљу спречавања појаве пожара и изазивања опасности по безбедност грађана и имовине не пале траву и ниско растиње на отвореном простору.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пожар у руској научно-истраживачкој подморници, погинуло 14 подморничара

0 (0) Руска војска је саопштила да је 14 подморничара погинуло када је у њиховој …

Пожар захватио атаре три села код Неготина и површину од 550 хектара

0 (0) ЕГОТИН – Неготински и јабуковачки ватрогасци сатима на Појана Лунгу гасе пожар који …

2 Коментара

  1. @NenaBOR Него шта је него ужас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend