fbpx

Пожар захватио атаре три села код Неготина и површину од 550 хектара

0
(0)

ЕГОТИН – Неготински и јабуковачки ватрогасци сатима на Појана Лунгу гасе пожар који се проширио на атар чак три крајинска села у површини од 550 хектара.

Пожар је евидентиран на више места у атару Појана Лунгу, између Правне, Јабуковца и Уровице, према Клокочевцу. Ватра гори већ други дан, а узрок је, највероватније, несавесно паљење биљних остатака на њивама. Пожар се проширио и на околно ниско растиње и суву траву, а угрожене су и шуме.

И поред апела да не пале стрништа, са првим пролећним радовима у пољопривреди, ратари су, несавесним руковањем ватром на отвореном, проузроковали последњих дана неколико великих пожара и то не само на територији општине Неготин, већ и суседног Кладова.

У локализовању пожара учествовали су припадници Ватрогасно-спасилачких јединица из ових општина, али и Добровољна ватрогасна друштва из Јабуковца и Грабовице.

Због повећаног броја пожара Одељење за ванредне ситуације у Бору апеловало је на грађане да не спаљују ниско растиње, јер тиме излажу опасности и себе и своје комшије, али и материјална добра.

-Непоштовање законских мера заштите од пожара повлачи прекршајну одговорност за коју су прописане новчане казне, за физичко лице 10.000 динара, а за правно лице од 300.000 до 1.000.000 динара- наводе у Одељењу за ванредне ситуације у Бору.

Новости.рс

Фото: С. М. Јовановић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стотине „Масератија“ и „Фиата“ из Крагујевца у пламену (видео)

0 (0) САВОНА – На стотине аутомобила компаније „Масерати“ изгорело је у пожару у италијанској …

Код Зрењанина гори 800 хектара шума, њива и резерват Царска Бара (видео)

0 (0) Због паљења стрњишта, у атару Стајићева, Перлеза и Белог Блата гори више од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *