ЧУДО НЕВИЂЕНО У ЕЛЕКТРОПРИВРЕДИ СРБИЈЕ: ЕПС кити врата таблетима!

0
(0)

Уместо класичних плочица, на канцеларијским вратима у Електропривреди Србије освануће таблет рачунари! Ова генијална новотарија у државном гиганту крије се у тендеру који је расписао лазаревачки огранак ЈП ЕПС “Електросрбија” Краљево, а у којем се под ставком “услуге израде натписа за врата” набавља заправо 60 таблет компјутера и осам бежичних рутера.

Уместо плочица за канцеларијска врата, ЈП ЕПС “Електросрбија” Краљево набавља 60 рачунара

Да ће се по вратима канцеларија фирме заиста качити мали ручни рачунари, потврдио нам је идејни творац ове иновације Мирослав Вуковић, иначе директор за технички систем тог предузећа.

– Истина је да ове таблете који ће служити уместо плочица на вратима нигде нисам видео, али сам хтео мало да модернизујем целу ствар. До сада смо обележавали канцеларије класичним хромираним плочицама које коштају око 14 евра и онда сам дошао на идеју да то може овако трајно да се реши – објашњава нам Вуковић.

Он каже да су лазаревачком огранку “Електросрбије” одобрена средства од 1.663.754 динара и да је предузеће сматрало да је најбоље да се новац искористи за обележавање паркинг места и возила, за побољшање контроле долазака радника на посао и њихову идентификацију код потрошача и за обележавање канцеларија “ради лакшег налажења службених лица”.

– Од израде натписа класичним начином смо одустали због економских и практичних разлога. Цена таблет рачунара за ову намену износи максимално 4.200 динара без ПДВ-а, а израда класичним начином који смо досада користили зависи од броја радника и креће се од 3.000 до 6.000 динара. Избором таблета за ову намену, трајно решавамо проблем промене распореда радника по канцеларијама, промену у систематизацији, пријем нових радника, одлазак радника у пензију или напуштање предузећа. Такође постајемо независни ако лого предузећа користимо при обележавању, што нам је досада била пракса – објаснио нам је Вуковић ову до сада невиђену јавну набавку.

Зашто кажеш таблет, а мислиш на светлећу плочу?!

Из тендерске документације може се наслутити како је замишљена ова револуционарна метода качења таблета на улазна врата канцеларија. Најзанимљивије је да се у јавној набавци наглашава да две главне карактеристике ових справа – екран на додир и преносивост – морају да буду укинуте!

– Предња страна кућишта мора бити провидна и од материјала који спречава активирање екрана – наводи се у опису набавке, уз напомену да је потребно обезбедити и напајање таблета од спуштеног плафона до места уградње.

Фарбање бетона и ИТ опрема у истом кошу!

Да ствар буде занимљивија, у овом тендеру у истој партији се, уз поменуте таблете и рутере, набављају и идентификационе картице, читачи, штампачи, софтвер, водоотпорне налепнице, али и обезбеђује услуга фарбања асфалта за паркинг места!

– Ваше питање је сасвим коректно и на месту. Јесте необична набавка, признајем. Није била предвиђена набавка по више партија и испало је тако да се заиста у истом кошу нађу потпуно несродне услуге. Сасвим сте у праву – признао нам је Вуковић.

 

Аутор: Ивана Кљајић, Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дуговања за струју у милијардама, објављена листа највећих дужника

4.5 (8) „Електропривреда Србије“ објавила је списак од 20 највећих дужника по рачуну за струју …

Струја поскупљује скоро осам одсто

0 (0) Од 1. септембра струја у Србији највероватније ће поскупети у опсегу од 7,7 …

Један коментар

  1. Kakvo lupetanje ! Tablet, i ako je tacno da je ta cena, treba da kosta jos PDV, pa onda radovi ugradnje, pa radovi na programiranju…..imam utisak da je Sv. PEtar jeftino kajganu platio koliko ce ovo da izadje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend